Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

The Souvenir & The Souvenir Part II

av Joanna Hogg
26.03.22 – 30.03.22
Photo1 big

Velkommen til visning av den britiske filmskaperen Joanna Hoggs selvbiografiske dobbeltverk The Souvenir (2019) og den ferske The Souvenir Part II (2021)! Filmene settes opp samlet etter regissørens ønske. Billetter kjøpes separat og det blir en pause mellom filmene.

Visningen presenteres i samarbeid med Vega Scene.

Om filmene

The Souvenir (2019)

Julie er en ung filmstudent som bor i London. Hun kommer fra en privilegert bakgrunn og vil lage en film om en ung gutt og hans mor i en mye fattigere del av byen. Mellom manusarbeid og innspilling arrangerer Julie en fest på filmskolen der hun møter en mystisk mann ved navn Anthony. Noen dager senere inviterer Anthony Julie til et nytt møte og ber om å få bo hos henne i noen dager. Slik begynner Julies første seriøse kjærlighetsforhold. Julie ignorerer studiene og låner store mengder penger fra foreldrene, og overgir seg til forholdet og til Anthonys behov.

The Souvenir Part II (2021)

Filmen tar for seg Julies personlige kamp for å overvinne det destruktive fra fortiden og å realisere sin første film inspirert av sin dramatiske relasjon til Anthony. Prosjektet hennes blir systematisk diskreditert av lærerne og veilederne, som oppfordrer henne til å droppe ideen. Hoggs overbevisende oppfølger undersøker grensen mellom kunst og minne, og legger vekt på det som ikke blir sett: dialoger som foregår utenfor bilderammen, tomme rom, lange stillheter. Filmen demonstrerer på originalt og mesterlig vis hvordan den kreative prosessen kan forvandle smertefulle minner til medrivende historiefortelling.

Om filmskaperen

Joanna Hogg (f. 1960) er en britisk filmskaper og manusforfatter, kjent for sine kritikerroste filmer Unrelated (2007), Archipelago (2010) og Exhibition (2013).

Se også