Kjøp et kunstverk av Ida Ekblad
The-Souvenir-m-Trio-logo

The Souvenir

av Joanna Hogg
08.02.20 – 16.02.20

Vi har gleden av å vise The Souvenir (2019) av den britiske filmskaperen Joanna Hogg. Filmen er et dyptgående portrett av en ung kvinne, en destruktiv kjærlighet og et presist analytisk blikk på den britiske øvre middelklassen.

Vi er stolte av å kunne tilby gratis visning for Kunstnernes Hus medlemmer søndag 16. februar kl. 18:00. Gratisbillett hentes ut mot fremvisning av medlemskapet i skranken. Velkommen! Mer informasjon om medlemskapet finner du her.

Filmen vises i samarbeid med Cinemateket og Vega Scene. Flere visninger i februar alle tre steder.

Klikk her for å laste ned vårt kino program for januar/februar 2020.

The director confirms her status as a modern visionary with a deft, distinctive and deeply personal story of young love.

The Guardian

Om filmen

The Souvenir utspiller seg i 1980-tallets London, der den unge studenten Julie (spilt av Honor Swinton Byrne) forfølger sine ambisjoner om å bli filmskaper. Hun blir kjent med den karismatiske, kjederøykende og verdensvante kunsthistorikeren Anthony (Tom Burke), som introduserer henne til den høykulturelle verden han beveger seg i. Et lidenskapelig, men farlig forhold begynner å utvikle seg.

Filmen er et autobiografisk verk som i høy grad er basert på regissør Joanna Hoggs egne opplevelser. Tittelen er hentet fra et 1700-talls av maleri Jean-Honoré Fragonard som hennes langt eldre og raffinerte elsker introduserte henne for. Detaljer som beliggenheten og innredningen til hennes leilighet i London, samt enkelte replikker og hele dialoger basert på gamle brev ble nøyaktig rekonstruert i filmen.

Om regissøren

Joanna Hogg (f. 1960) er en britisk filmskaper og manusforfatter. The Souvenir er hennes fjerde spillefilm etter de kritikerroste Unrelated (2007), Archipelago (2010) og Exhibition (2013).

Se også