Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)
PROPOSAL-Still-2

The Proposal av Jill Magid

24.11.19 – 15.12.19

Meksikanske Luis Barragán, kjent som "kunstneren blant arkitekter", var en av 1900-tallets mest berømte arkitekter. Da han døde i 1988 ble store deler av hans arbeid plassert i en sveitsisk bunker, og utilgjengeliggjort for publikum. I et forsøk på å gjenopplive Barragáns liv og kunst, innleder den kompromissløse performance kunstneren og forfatteren Jill Magid en relasjon til samlingens eier og kommer opp med et radikalt forslag. Vi har gleden av å kunne vise hennes originale og estetisk slående debutfilm som har fått strålende mottakelse i USA.

Klikk her for å laste ned vårt aktuelle kinoprogram for november/desember 2019.

Jeg vil at publikum skal tenke over hvordan vi som samfunn kan ta del i vår kunstneriske arv og påvirke hvordan den forvaltes - og at de får en sanselig opplevelse av Barragáns arkitektur. - Jill Magid

Om regissøren

Jill Magid (USA, 1973) har i en rekke arbeider etablert intime relasjoner til eller foretatt undercover operasjoner i ulike samfunnsinstitusjoner. Arbeidene hennes, som ofte tar form av performance, utforsker de emosjonelle, filosofiske og juridiske spenningene mellom individet og "beskyttende institusjoner, for eksempel etterretningsbyråer eller politiet", og stiller spørsmål ved forholdet mellom liv og kunst. Magid har hatt separatutstillinger ved blant annet MUAC, Mexico, Tate Modern, London og Whitney Museum of American Art i New York. Hun har mottatt flere priser for sitt arbeid, og er innkjøpt av blant andre Whitney Museum of American Art, Fundacion Jumex, og Walker Center. Magid er også forfatter og har utgitt fire romaner.

Se også