Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Hva vi snakker om når vi snakker om krigen

Filmvisning og samtale med Birgitte Sigmundstad
Onsdag 01.12.21
Stills 12

Hva vi snakker om når vi snakker om krigen følger klasse 9A på Skullerud ungdomsskole idet de lærer om andre verdenskrig og Norges rolle i den. Som flue på veggen kommer tilskueren tett på undervisningen og elevenes opplevelse av krigshistorien.

Det blir samtale mellom filmskaper Birgitte Sigmundstad og programsjef ved Kunstnernes Hus Kino Silja Espolin Johnson etter visningen.

Om filmen

Hva vi snakker om når vi snakker om krigen følger klasse 9A på Skullerud ungdomsskole idet de lærer om nazismens fremmarsj, Quislings statskupp, nazistenes systematiske drap på jødene, samt norsk motstand mot den tyske okkupasjonen. Den entusiastiske historielæreren benytter film og fellesdiskusjoner til å vekke interessen for norsk krigshistorie i en ny generasjon. Gjennom filmen trer vi inn i elevenes samfunnsfagsundervisning og kommer tett på deres opplevelse av krigshistorien og ulike måter krigen er relevant for samtiden.

Om filmskaperen

Birgitte Sigmundstad (f. 1969) bor i Oslo og arbeider hovedsakelig med bevegelige bilder. Hun er utdannet ved Surrey Institute of Art & Design i England. Sigmundstads filmer har et essayistisk preg og tar ofte for seg kunst, kunsthistorien eller historiske hendelser. Tidligere filmer inkluderer Et godt motiv (2012), Brevet til Kulturministeren (2013), Odel (2016) og Hammersborg Protecting the Bygone Future (2017).

Se også