Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)
Pacifiction Shannah web 3000

Pacifiction

Av Albert Serra
Onsdag 22.03.23

På den fransk-polynesiske øya Tahiti møter vi republikkens høykommissær De Roller som navigerer freidig mellom det politiske etablissementet og mer lysskye arenaer – en balanse som skal føre han til å ta fatale beslutninger i sitt virke. En bisarr, fengslende og stilsikker film om fransk kolonialismes tristesse, politisk paranoia og apokalyptisk fortvilelse.

Om filmen

På den fransk-polynesiske øya Tahiti møter vi republikkens høykommissær De Roller (Benoît Magimel), en kontrollert mann med feilfri oppførsel som mot slutten av sin periode får en mer kynisk holdning til sin rolle. Han navigerer etter hvert freidig mellom det politiske etablissementet og lokalbefolkningen, inkludert mer lysskye arenaer – en balanse som skal føre han til å ta fatale beslutninger i sitt virke. En bisarr, fengslende og stilsikker film om fransk kolonialismes tristesse, politisk paranoia og apokalyptisk fortvilelse.

Om filmskaperen

Albert Serra (f. 1975, Banyoles) er en katalansk kunstner og filmskaper som jobber med både film og teater. Filmene hans tar utgangspunkt i europeiske myter og litteratur. Sin første spillefilm Honor of the Knights, en fri tolkning av Don Quijote spilt av ikke-profesjonelle skuespillere fra filmskaperens hjembygd, fikk internasjonal anerkjennelse. Filmen ble presentert på Cannes' Directors' Fortnight i 2006 og ble valgt av Cahiers du Cinéma som en av de ti beste filmene i 2007. Han fulgte opp med Birdsong (2008) og Story of my Death (2013), som var inspirert av Casanovas memoarer og innbrakte ham prisen Golden Leopard i Locarno. The Death of Louis XIV ble presentert som del av det offisielle utvalget i Cannes 2016. Liberté er den filmatiske gjenskapningen av Serras skuespill fra Berliner Volksbühne fra 2018 med samme navn, som vant den spesielle juryprisen på Un Certain Regard i Cannes i 2019. I 2022 returnerte filmskaperen med Pacifiction til konkurranseprogrammet i Cannes.

Pacifiction Matahi web 3000
Pacifiction Balcon web 3000

Se også