Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Takk for i år! Huset holder stengt fra 23.12. til 1.1.
Stengt i dag (Restaurant stengt)

Night for Day

Emily Wardill i samtale
Onsdag 23.03.22
Wardill Cataldo

Night for Day (2020) er en eksperimentell science fiction film av den toneangivende britiske kunstneren Emily Wardill som utforsker hva som ville skje hvis en kommunistisk revolusjonær fødte en teknoutopist. Filmen består av intervjuer med den portugisiske revolusjonslederen Isabel do Carmo, som bidro til å styrte det lengste fascistiske diktaturet i Europa, og Alexander Bridi og Djelal Osman – to unge astrofysikere som forsøker å programmere datamaskiner til å gjenkjenne bevegelige bilder.

Etter visningen deltar Wardill i en samtale med Antonio Cataldo, kunstnerisk leder på Fotogalleriet. Samtalen foregår på engelsk.

Om filmen

Night for Day er en blanding av spekulativ fiksjon og science fiction og består av intervjuer med den portugisiske revolusjonslederen Isabel do Carmo, som bidro til å styrte det lengste fascistiske diktaturet i Europa, og Alexander Bridi og Djelal Osman – to unge astrofysikere som forsøker å programmere datamaskiner til å gjenkjenne bevegelige bilder. Filmen konstruerer et fiktivt perspektiv gjennom fragmenter av desorienterte nattoptak, en kikkerposisjon i kulden utenfor et familiehjem og gjennom et systematisk oppheng i frekvenser på tre. Filmen er dels spilt inn i det sagnomsuste familiehjemmet til arkitekten António Teixeira Guerra som er designet i form av en trekant.

Om filmskaperen

Emily Wardill (f. 1977) er en britisk kunstner og filmskaper som bor og jobber i Lisboa, Portugal og Malmø, Sverige. Wardills arbeider har vært utstilt på separatutstillinger på Secession (2020), Kohta (2019), Bergen Kunsthall (2017), Gulbenkian Project Spaces (2017), INDEX, Stockholm (2014) og Nationalgalleriet i Danmark (2012), blant andre. Wardill jobber for tiden som professor ved Malmö kunstakademi og som gjestelærer ved Maumaus i Lisboa.

Arrangementet presenteres i samarbeid med masterprogrammet Screen Cultures ved Universitetet i Oslo.

Se også