Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)
New minerall collective jpg2

New Mineral Collective

Emilija Škarnulytė og Tanya Busse i samtale med Mike Sperlinger
Onsdag 29.09.21

I samarbeid med Kunstnerforbundet og i forbindelse med deres utstilling Intimitet og nærhet, viser vi et utvalg videoverk av kunstnerduoen New Mineral Collective. Etter visningen blir det kunstnersamtale med Emilija Škarnulytė og Tanya Busse, moderert av Mike Sperlinger.

Verkene som vil vises er Hollow Earth (2013, 20 min), Neon Oasis (2019, 11 min) and Pleasure Prospects (2019, 16:31 min).

Om kunstnerduoen

New Mineral Collective er en plattform som ser på samtidens landskapspolitikk for bedre å forstå naturen og omfanget av menneskelig interaksjon med jordoverflaten. Som organisme infiltrerer NMC utvinningsindustrien med alternative krefter som begjær, kroppslig ekstraksjon og motprospektering. Arbeidene deres har blitt vist nasjonalt og internasjonalt, inkludert SIART Bolivia International Art Biennial, Artists’ Film International Season 7, organisert av Whitechapel Gallery; den første kunstbiennalen i Toronto; SeMA Seoul Museum of Art; On Earth, Structure and Sadness, at Serpentine Galleries, UK; the Swedish Center for Architecture and Design, Stockholm; og sist som en del av Swimming Pool: Troubled Waters, for øyeblikket på Künstlerhaus Bethanian, Berlin. Siden 2015 har kunstnerne Emilija Škarnulytė (født i Vilinus, Litauen, bor i Tromsø, Norge) og Tanya Busse (født i Moncton, NB, Canada, bor i Tromsø, Norge) drevet NMC.

Om moderatoren

Mike Sperlinger er skribent og kurator, for tiden professor i skriving og teori ved Kunstakademiet i Oslo. Han er initiativtaker til PRISMS, en ny organisasjon for bevegelige bilder i Norge, som vil ha sine første arrangementer på Kunstnernes Hus Kino senere i høst.

Foto: Stills fra Pleasure Prospects, 2019. Enkanals 4k-video. Gjengitt med tillatelse fra kunstnerne.