Vi er stengt inntil videre

Avlyst! I Am Half Sick of Shadows

av Nazaré Soares
Søndag 22.11.20
I am half sick of shadows Naz Soares Image

Arrangementet er dessverre avlyst.

Vi har gleden av å presentere Nazaré Soares' nye verk, som er en audiovisuell filmseremoni bestående av en strøm av levende bilder filmet av Soares, live fremført filmmusikk og en tekstilinstallasjon.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for oktober og november 2020.

Om verket

Nazaré Soares' nye verk er en audiovisuell filmseremoni bestående av fire akter (sølv, gull bronse og jern) og er basert på Edgar Allan Poes dikt The Bells som ble utgitt posthumt. Musikken er komponert ved å transkribere merker på skyteblinker, og tematikken kretser rundt forholdet mellom jorda og menneskene. Musikken fremføres live, til en strøm av levende bilder filmet av Soares.

Klikk her for å lese mer om verket.

Om Nazaré Soares

Nazaré Soares (Spania/Norge) er en filmskaper og kunstner som undersøker konsepter som for eksempel Interior Cinema og fantasi-topografier. Hun har utviklet et konsept-basert og metodologisk rammeverk som knytter sammen teknologi, kino og animistiske praksiser. Hennes studie When the Spell is Broken, fra og med 2014 og fremover, er utviklet av en interesse for systemer av sammenkoblinger, megling og oversettelsesprosesser innen ontologier av det kinematiske rommet.

Soares har en master i billedkunst fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (2017) og ble uteksaminert fra Brighton University med en grad i Moving Image Arts i 2014. Hun er en av grunnleggerne av Invisibledrum, en Norgesbasert kunstplattform som undersøker forholdet mellom teknologi, kunst, økologiske og animistiske systemer i det moderne samfunnet. Arbeidene hennes har blitt utstilt på en rekke kunstmuseer og festivaler over hele verden, blant annet Art & Science Museum of Singapore, Palais des congrès i Montréal, Metamorf Art & Technology Biennale, Museum of Contemporary Art of Ethiopia, Brighton Museum, Fabrica Gallery Brighton, Indian Habitat Center, Trondheim Kunstmuseum, Centro Botín og Sonar Music & Technology Festival.

Se også