Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

More Woman, More Cry

Anne Haugsgjerd kortfilmprogram
27.10.21 – 31.10.21
Anne Haugsgjerd More Woman More Cry

More Woman, More Cry er den fandenivoldske og fabulerende kortfilmdronningen Anne Haugsgjerds siste film - om alderdom, tid, familierelasjoner og kunstens plass i livet. Vi viser den sammen med to av hennes tidligere kortfilmer.

Om filmene

Med en karakteristisk "høyttenkende" voice over og et kamera vendt mot de nære omgivelser – hunden, høreapparatet, den aldrende kroppen - utforsker Haugsgjerd i More Woman, More Cry temaer som alderdom, tid, familierelasjoner og kunstens plass i livet. Uten forlegenhet, men full av tvil, viser filmen en frigjort filmskaper som vurderer livet sitt og stiller spørsmålet: Hva kommer nå?

Filmen vises sammen med to tidligere kortfilmer: En øy i solen – om kvinner som søker kjærlighet på Gran Canaria og Aileen, min rødhårede venninne - et portrett av en kompleks venninne, maler, ekshibisjonist og feminist som har bosatt seg på den franske landsbygda.

Om filmskaperen

Anne Haugsgjerd (f. 1944) er opprinnelig utdannet grafisk formgiver ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, men har laget film siden 80-tallet. Hun jobber i kortfilmformatet og i krysningen mellom fiksjon og dokumentar. Selv har hun omtalt sine filmer, som ofte er humoristiske og reflekterende, biografiske og selvutleverende, for «bastarder». Hennes mest kjente film Livet på Frogner (1986) fikk både Amandanominasjon og en spontan publikumspris på Den norske kortfilmfestivalen. Senere har hun vært presentert flere ganger på anerkjente Oberhausen kortfilmfestival der også More Woman, More Cry hadde premiere.

Nylig ble det annonsert at Anne Haugsgjerd er blant de tre utvalgte kunstnerne til den prestisjetunge Stipendutstillingen i regi av Sparebankstiftelsen DNB og Oslo Kunstforening.

Se også