Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

IMG 4612

Memoria

av Apichatpong Weerasethakul
Søndag 14.08.22

Slow cinema-mester Apichatpong Weerasethakuls siste film om en skotsk orkidédyrker (Tilda Swinton) på besøk hos sin søster i Bogotá, vant juryprisen i Cannes. Se den på Kunstnernes Hus Kino!

Memoria henvender seg til sanseapparatet med så stor kraft at den bare kan oppleves på kino.

Montages

Om filmen

Jessica (Tilda Swinton) er en skotsk orkidédyrker på besøk hos sin søster i Bogotá. En dag begynner hun å høre et mystisk smell, som ingen andre ser ut til å høre. Dette sender henne ut på en eksistensiell reise som blant annet tar henne til en arkeologisk utgravningsplass der ritualer har funnet sted, og møtet med en fiskeskjellsamler som er et medium for de dødes kollektive hukommelse.

Memoria er en vakker, dvelende og magisk film. Weerasethakul er en mester innen magisk realisme, og klarer å mane fram stor emosjonell dybde av tilsynelatende ingenting. Filmen er full av lange tablåer hvor alt nesten ser ut til å gå i sakte film, men likevel blir filmen som et mysterium hvor det er umulig å kjede seg. Bilder, komposisjon, lyd, lys og andre visuelle og narrative elementer er sydd sammen i en forførende drakt, av en regissør som går mye lenger i sin slow cinema-hypnose enn hva andre på hans internasjonale nivå tør.

Om filmskaperen

Apichatpong Weerasethakul (f. 1970) fra Thailand er en prisvinnende regissør som blant annet har vunnet flere priser på filmfestivalen i Cannes. Blissfully Yours (2002) vant hovedprisen i Un Certain Regard-programmet, Tropical Malady (2004) fikk juryprisen, mens Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv (2010) ble premiert med Gullpalmen i 2010. I 1999 startet han produksjonsselskapet Kick The Machine, som produserer mange av hans egne filmer i tillegg til andre eksperimentelle og hybridfilmer.

Se også