Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)
Leonora

Leonora Carrington - filmprogram og boklansering

Søndag 08.09.19

Velkommen til visning av to filmer inspirert av den britiske surrealisten og kunstneren Leonora Carrington: Female Human Animal (Josh Appignanesi) og Gloria’s Call (Cheri Gaulke), samt lansering av den ferske boka Leonoras Reise og samtale med mellom forfatter Susanne Christensen og kritiker Stian Gabrielsen.

Program

19:30 Forfilm: Gloria's Call (17 min, 2018, regi: Cheri Gaulke)

19:50 Samtale med Susanne Christensen

20:30 Film: Female Human Animal (1 t 14 min, 2018, regi: Josh Appignanesi)

Boka Leonoras Reise kan kjøpes i resepsjonen før og etter visning.

Om Gloria's Call

I 1971 fikk daværende student Gloria Orenstein en telefon fra surrealist-kunstner Leonora Carrington som førte til Orensteins livslange utforskning av kunst, økofeminisme og sjamanisme. Den delvis animerte kortfilmen Gloria's Call forteller historien om den ville reisen fra Paris' kafeer til fjelltopper i Lappland.

Om Female Human Animal

Female Human Animal er satt til kunstscenen i London og er en mørk psykologisk thriller om en kreativ kvinne som er misfornøyd med hva det moderne livet har å tilby henne. Når forfatter Chloe Aridjis kuraterer en retrospektiv utstilling av den berømte surrealisten Leonora Carrington, dukker det opp en mystisk og dyrisk mann som ser ut til å tilby mer. Men når hun når besettelsen, er hun jeger eller jaget?

Female Human Animal er en mørk fantasi som på svært originalt vis blander fiksjon og fakta. Filmen tar utgangspunkt i den reelle utstillingen på Tate med den faktiske kuratoren i hovedrollen. På rollelisten er også Volksbuhne's Marc Hosemann og Patrick O'Kane (Game of Thrones) og kjente kulturpersonligheter som Juliet Jacques, Marina Warner, Adam Thirlwell, Stewart Home and Tom McCarthy som alle spiller versjoner av seg selv.

Om boka

For surrealistene var drømmer, begjær og vanvidd et utopisk reservoar av fantastisk energi, og det sier seg selv at med en så sterk visjon om et alternativ, en alternativ verden, var gruppen også revolusjonært innstilt. De så noe der ute i verdensrommet, og der nede på de tomme strendene og under havflaten. De så et reservoar av potensialitet, de så konturene av en ny verden som skulle komme. De så drømmene som abstrakte signaler fra fremtiden ja, fra andre planeter.

I Leonoras reise foretar Susanne Christensen en reise i Leonora Carringtons fotspor, til New York, Mexico og California, på jakt etter Carringtons liv og verk.

Se også