Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Tårnet

Gratis filmvisning for ungdommer
Fredag 22.10.21
Tornet3

Se animasjonsfilmen Tårnet (2018) av Mats Grorud! Visningen er et samarbeid med filmfestivalen Arkitekturfilm Oslo, som ønsker å diskutere på hvilken måte historie er knyttet til identitet og hvordan dette fremgår i husene vi bygger. Tema i år er "jakten på identitet", som også gjenspeiler seg i Tårnet.

Etter filmen fremfører den profesjonelle historiefortelleren Ahmed Alaydi Bandora - en sann historie om en palestinsk flyktning som blir arkitekt.

Om filmen

Tårnet er en varm og spennende fortelling om en 11 år gammel jente, Wardi og hennes oldefar Sidi. De bor i et høyt tårn i en flyktningsleir i Beirut, Lebanon. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid. Tårnet er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter Mats Grorud mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Lebanon.

Filmen er laget i tre versjoner: norsk, engelsk og arabisk. Her valgte vi å vise den arabiske versjonen.

Om forestillingen

Bandora er en kort forestilling (15 min) av en virkelig historie om en palestinsk flyktning som blir arkitekt. Det hele starter med en naiv tolkning av ordet "leir" og den relaterte politiske situasjonen i den polariserte befolkningen i Libanon. Ahmeds historie tar deg med på en reise gjennom leirens fysiske arkitektur og samspillet en flyktning har med noen lokalsamfunn i Libanon.

Om kunstnerne

Mats Grorud (f. 1976) er en norsk regissør og animatør, utdannet ved animasjonslinja i Volda fra 2001 i tillegg til studier i Danmark, Beirut og Beijing. Han har regissert kortfilmene JuleNilssen og Min Bestemor Beijing og animert filmene Asylsøkere av Kaja Polmar og Piotr Sapegins Nå skal du høre.

Ahmed Alaydi er en profesjonell historieforteller, arkitekt, byplanlegger. Han ble født i Kuwait av palestinske flyktningforeldre før golfkrigen. Han måtte flykte med familien og har bodd i flere land i Midtøsten. Gjennom sin reise har Ahmed samlet mange opplevelser og livshistorier som han ønsker å dele med andre.

Se også