Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

Kunstneren og tyven

Gratis filmvisning og omvisning i Høstutstillingen
Torsdag 30.09.21
Kunstneren og tyven

Velkommen til LEO Filmklubb! Torsdag 30. september viser vi dokumentarfilmen Kunstneren og tyven regissert av Benjamin Ree. Det blir gratis pizza i restauranten etter filmen. Før filmen blir det gratis omvisning i Høstutstillingen!

Program

18:00 Omvisning i Høstutstillingen

19:00 Filmvisning av Kunstneren og tyven

20:40 Gratis pizza i restauranten

Om filmen

En tsjekkisk maler møter tyven som stjal kunsten hennes - og ender opp med å male ham. Kunstneren og tyven danner et usedvanlig forhold og et uløselig bånd som for alltid vil knytte disse to ensomme sjelene sammen.

Kunstneren og tyven er den eneste dokumentarfilmen på BBC-listen over de beste filmene fra 2020, og Washington Post mener at den er "årets beste dokumentarfilm". I februar 2021 havnet den på Oscar-kortlisten over de 15 dokumentarfilmene som ble plukket ut blant nesten 250 kvalifiserte filmer.

Om filmskaperen

Benjamin Ree er utdannet journalist, og har tidligere laget dokumentarer og reportasjer for BBC, Reuters, NRK og VGTV. Hans første spillefilm, dokumentaren Magnus (2016), hadde sin premiere under filmfestivalen i Tribeca Film Festival i 2016, og ble solgt til mer enn 60 land.

Se også