Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)
Z Cphoto1

LEO Filmklubb: Zombi Child

av Bertrand Bonello
Torsdag 27.08.20

Velkommen til høstens første utgave av LEO Filmklubb! Denne gangen viser vi filmen Zombi Child fra 2019. Som alltid blir det gratis pizza i restauranten etter visningen. Obs! Filmen har en 16-års aldersgrense.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for august/september 2020.

Om filmen

I 1962 våkner en mann opp fra de døde på Haiti, bare for å bli forvist til et liv i slaveri på en plantasje. 55 år senere, på en kostskole i Paris, betror en jente en gammel familiehemmelighet til sine nye venner. Zombi Child er en film hvor fortidens synder vender hevnlystent tilbake.

Dette er en film som tar haitisk kultur på alvor, og som bruker haitisk folketro og historie som utgangspunkt for en grøsser med samfunnskritisk brodd og en rik idéhistorisk klangbunn. Kombinert med en uhyggelig atmosfære og et knippe genuint forstyrrende scener, gjør dette Zombi Child til en usedvanlig smart og interessant zombiefilm fra regissøren av House of Tolerance og Nocturama.

Om filmskaperen

Bertrand Bonello (f. 1968, Nice) startet en karriere innen musikk før han begynte å jobbe i filmbransjen. Hans første spillefilm Something Organic ble presentert på Berlin Film Festival i 1998. Han fulgte opp med spillefilmene The Pornographer (2001), Tiresia (2003) og On War (2008). Tre år senere ble hans spillefilm House of Tolerance valgt ut til Cannes' "Official Selection" og mottok åtte nominasjoner til de franske César-prisene. I 2014 regisserte han Saint Laurent, som også ble valgt ut til den offisielle konkurransen på filmfestivalen i Cannes. Filmen representerte Frankrike ved Oscar-utdelingen og mottok ti César-nominasjoner. Samme år stilte han ut på Pompidou-senteret, som viet et film retrospektive til arbeidet hans. I 2016 lagde han Nocturama, den syvende spillefilmen hans.

Om LEO Filmklubb

LEO Filmklubb viser håndplukkede filmer en gang i måneden for filminteresserte mellom 13 og 18 år. Er du over 18? Ta med deg en i målgruppen og kom inn gratis!

For å se film på LEO Filmklubb må du være medlem. Medlemskap for høstsemesteret koster 25,- og kan kjøpes her.

I tillegg koster hvert arrangement 50,-. Kjøp billett her (billetter kan også kjøpes i skranken).

LEO Filmklubb er støttet av Bergesenstiftelsen, Sparebankstiftelsen og Kulturrådet.

Er du mellom 13 og 18 og lager film du vil vise i klubben eller har tips om en film vi bør vise - ta kontakt: leo@kunstnerneshus.no.

Se også