Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Transnistra c Vriginie Surdej 10

LEO Filmklubb: Transnistra

av Anna Eborn
Fredag 12.06.20

Velkommen tilbake til Kunstnernes Hus Kino, kjære LEO-venner! Denne gangen viser vi den prisbelønte filmen Transnistra.

Et flagg med hammer og sigd vaier stadig over utbryterrepublikken Transnistria, en liten landstripe klemt mellom Moldova og Ukraina. Med sin egen myntenhet, hær og president, er den glemte ministaten en (post-)sovjetisk tidskapsel – mens ungdommene i landet strever med å se en fremtid. Bør de forlate landet, eller bli? Spørsmålet henger tungt over tenåringsjenta Tanya, og filmen er et gnistrende portrett av unge voksne, nær uten å være pågående. 

Program

18:00 Introduksjon ved Anna Eborn og visning av Transnistra (1 time 35 min)

19:45 Gratis pizza i restauranten

Om filmen

Gjennom årstidene følger vi tenåringsjenta Tanya, som driver dank sammen med en guttegjeng, men samtidig er full av uuttalte ambisjoner. På øde grusveier og forlatte byggeplasser virker fremtiden dyster, men blant ruinene blomstrer kjærligheten i flere retninger, og tenåringslivet består av de universelle elementene sjalusi, forelskelse, fremtidshåp, fortvilelse og festing.Filmet på 16mm er Transnistra en atmosfærisk oppvekstskildring og en intim og livlig fortelling om kjærlighet, tenåringslivet og vennskap i en kompleks verden.

Om filmskaperen

Anna Eborn (f. 1983) er en svensk regissør. I utgangspunktet autodidakt, videreutdannet hun seg senere ved Stockholms dramatiska högskolas dokumentar linje. Transnistra er hennes fjerde langfilm etter den prisbelønte Pine Ridge (2013) og dokumentarfilmene Epifanía (2016) og Lida (2017). I 2019 vantTransnistra Big Screen Competition ved den Internasjonale Filmfestival i Rotterdam, fikk prisen Dragon Award for beste nordiske dokumentarfilm ved Göteborgs Internasjonale Filmfestival og vant prisen for beste nordiske dokumentar ved Oslo Pix.

Om LEO Filmklubb

LEO Filmklubb viser håndplukkede filmer siste lørdag hver måned for filminteresserte mellom 13 og 18 år. Er du over 18? Ta med deg en i målgruppen og kom inn gratis!

For å se film på LEO Filmklubb må du være medlem. Medlemskapet koster 25,-. I tillegg koster hvert arrangement 50,-. Kjøp billett og medlemskap her.

LEO Filmklubb er støttet av Bergesenstiftelsen, Sparebankstiftelsen og Kulturrådet.

Er du mellom 13 og 18 og lager film du vil vise i klubben eller har tips om en film vi bør vise - ta kontakt: leo@kunstnerneshus.no.

Praktisk informasjon

Vi gleder oss til å motta publikummet i salene igjen. Vi følger myndighetenes anbefalingene og ber alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Kunstnernes Hus Kino er åpent onsdager og søndager. Vi åpner 30 minutter før hver visning.
  • Maks 27 publikummere per forestilling.
  • Vi sørger for et økt renhold i publikumsarealene og ber alle om å bruke håndsprit med jevn mellomrom.
  • Billettkjøpet i denne tiden skjer kun på nett. Grunnet større utgifter i forbindelse med renhold og bemanning, og samtidig reduserte billettinntekter ber vi om forståelse for at vi er nødt til å øke den ordinære billettprisen til 150,-. Prisen for medlemmer, studenter og kunstnere vil fortsatt beløpe seg på 90,-. For dem som ønsker - og har mulighet - til å støtte oss ekstra i denne perioden, finnes en frivillig støttebillett-ordning til 200 kroner.

Se også