Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)
Oslo31august

Fulltegnet! Oslo 31. august

Filmvisning med regissørbesøk
Torsdag 26.08.21

Ungdommene fra Blikkåpner Oslo og LEO Filmklubb for ungdom har æren av å arrangere 10-årsjubileet til filmen Oslo 31. august! Vi inviterer deg mellom 15-20 år til filmvisning og Q&A med regissør Joachim Trier på Kunstnernes Hus Kino.

Program

18:00 Filmvisning Oslo 31. august

19:35 Samtale mellom regissør Joachim Trier og Ferdinand fra Blikkåpner Oslo

Etterpå blir det gratis pizza i restauranten.

Om filmen

Med Oslo som bakteppe for et bevisstgjørende drama, tar Joachim Trier oss med på en enkel og samtidig sammensatt skildring av et menneske som er i ferd med å gi opp, men som kanskje finner en grunn for å leve videre likevel. Eller kanskje ikke?

Med et lekende filmspråk skildres et avgjørende døgn i hovedpersonen Anders’ liv, som også kan oppleves som et helt liv.

Om filmskaperen

Filmskaper Joachim Trier (f. 1974) kommer fra en familie med sterke filmtradisjoner. Faren hans var lyddesigner på Flåklypa Grand Prix (1975), moren hans lager dokumentarfilmer og hans bestefar Erik Løchen var også filmskaper, kjent for sin modernistiske stil i filmer som Jakten (1959). I tillegg er Triers yngre bror, Emil, kjent for sine musikkvideoer og skate-dokumentaren Brettkontroll.

Trier har studert film i både Ebeltoft (European Film College) og London (National Film & Television School) og gjorde seg raskt bemerket med kortfilmer som Pieta (1999), Still (2001) og Procter (2002).

I 2006 gjorde han sin spillefilmdebut med Reprise, en film som fikk svært positive anmeldelser, flere priser og som har blitt vist på filmfestivaler verden over. Hans andre spillefilm kom i 2011: Oslo 31. august ble plukket ut på det prestisjefylte sideprogrammet Un Certain Regard i Cannes.

Joachim Triers filmer er svært visuelle og har en tydelig inspirasjon fra fransk nybølge, regissører som Alain Resnais og eksistensialisme.

Om Blikkåpner Oslo

Blikkåpner Oslo er et samarbeidsprosjekt mellom Astrup Fearnley, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus. Formålet med dette prosjektet er å formidle kunst til unge via ungdommer. Gjennom ett år blir 15 ungdommer plassert på et av de 3 institusjonene, der de får frie tøyler til å skape arrangementer, digitalt innhold og formidle det som de synes er spennende. Gjennom det aller første året med Blikkåpnere i Oslo har ungdommen for eksempel: laget podcast, hatt kino takeover og hold omvisninger i utstillingssalene.

Se også