Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

In the Jungle There Is Much to Do

LEO Filmklubb på nett
12.02.21 – 21.03.21
Mauricio Gatti 1 b

Velkommen til en ny utgave av LEO Filmklubb på nett! En vakker animasjonsfilmen med politiske konsekvenser - se In the Jungle There Is Much to Do fra og med 12. februar på denne siden.

FIlmen vises i samarbeid med Office for Contemporary Art Norway (OCA) og i forbindelse med deres utstilling Actions of Art and Solidaritypå Kunstnernes Hus.

For at alle skal ha et rede, må de alle gi ut en hånd.

Om filmen

Filmen forteller historien om forskjellige skogsdyr som trives ved å jobbe sammen og ta vare på hverandre. En dag kommer en jeger fra byen til skogen. Han fanger dyrene, tar dem tilbake til byen og låser dem inne i en zoo. Livet er trist i dyreparken, men dyrene gir seg ikke. De legger en plan for å komme seg hjem ved hjelp av en ung samarbeidspartner på utsiden.

Den enkle, men vakre animasjonen baserer seg på Mauricio Gattis egen historie om politisk fangenskap i Uruguay på begynnelsen av 1970-tallet. På den tiden sendte Gatti tegninger til datteren Paula, som senere ble utgitt som en barnebok under samme navn. I 1974 ble boken til den animerte filmen som vises her, laget av Grupo Experimental de Cine (Gruppen for eksperimentell kino) bestående av Alfredo Exhaniz, Gabriel Peluffo og Walter Tournier.

Actions of Art and Solidarity

Denne utgaven av LEO Filmklubb er organisert i samarbeid med Office for Contemporary Art Norway (OCA) i anledning deres utstilling Actions of Art and Solidarity. Utstillingen blir vist på Kunstnernes Hus til og med 21. mars 2021 (midlertidig stengt i tråd med regjeringens retningslinjer). Filmen representerer et solidaritetsdokument produsert i sammenheng med de dramatiske politiske omveltningene i Latin-Amerika på 1970-tallet og utfyller opplevelsen av den fysiske utstillingen.

OCA og Kunstnernes Hus takker kurator María Berríos som har introdusert oss for filmen, samt filmens skapere og Cinemateca Uruguaya for tillatelsen til å vise den.

Bilde: Mauricio Gatti, En la selva hay mucho por hacer, book (detail), 1977

Se også