Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)
Gruppekritikken

Gruppekritikken

av Sille Storihle og studenter ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole
Søndag 05.06.22

Gruppekritikken er et pedagogisk og filmatisk eksperiment – en humoristisk undersøkelse av gruppekritikken som undervisningsform.

Etter filmen blir det en samtale ledet av rektor ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole Katja Eyde Jacobsen. Deltagere i samtalen er Sille Storihle, og tidligere studenter/medvirkende spillere Haakon Midtsundstad og Sanjey Sureshkumar.

Om filmen

Gjennom en laiv (live action role-playing game), designet av Sille Storihle, utforsker studenter ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole aktuelle problemstillinger i samfunnsdebatten. Alt er filmet av studenter i karakter som en del av deres undervisning. Studentene er spillere som handler med utgangspunkt i skrevne karakter. Gjennom egenetablerte spilleregler, utfordrer Gruppekritikken tradisjonelle produksjonsformer.

Om filmskaperne

Sille Storihle er kunstner og jobber hovedsakelig med bevegelige bilder og publikasjoner. Fra 2012 til 2020 drev Storihle den queer-feministiske plattformen FRANK sammen med Liv Bugge. Storihle har en Bachelor i Billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) og en MA in Aesthetics and Politics fra California Institute of the Arts, Los Angeles (CalArts). Hen har utstilt på M HKA – Museum of Contemporary Art Antwerp (2020), Kunsthall Oslo (2018, 2017, 2013), Nasjonalmuseet, Oslo (2022, 2014), GiBCA – Göteborg International Biennial for Contemporary Art (2017), Performa, New York (2013) og Sharjah Biennial 11 (2013), m.fl. Fra 2020 til 2023 er Storihle en del av Atelier Kunstnerforbundet.

Nordland kunst- og filmhøgskole (NKFS) ligger i Kabelvåg i Lofoten og tilbyr en Bachelorgrad i Bevegelige Bilder. I motsetning til en tradisjonell håndverksfokusert filmskole, er NKFS en kunstskole der man spesialiserer seg i bevegelige bilder. I tillegg til praktisk filmproduksjon er refleksjonen rundt språket og metodene som brukes sentrale i utdannelsen. Skolen er engasjert i diskusjoner med feltet om behovet for nye metoder for finansiering, produksjon og distribusjon av film.

Sille Storihle er hovedveileder ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole, og arrangerte en workshop med utgangspunkt i laiv. Gruppekritikken springer ut av workshopen. Medvirkende studenter er Emilie Aagensen, Arjun David Acharya, Ingeborg Augunset, David Haugaard Bohl Andersen, Lise Ulvedahl Carlsen, Rebekka Christophersen, Emil Engesnes Bråthen, Gustav Oliver Gunvaldsen, Ali Jabaly, Thomas Lafuente, Haakon Midtsundstad, Simen Anthony Samuelsen, Sanjey Sureshkumar, Amalie Magdalena With Vedelsby og Ellen Vikström.

Se også