Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 11-22)
Foragers JM Hide

Foragers

av Jumana Manna
Søndag 16.10.22

Jumana Mannas ferske Foragers (2022) er en kompromissløs og stilsikker hybridfilm om konfliktene mellom israelske naturvernmyndigheter og palestinske sankere av viltvoksende matplanter i okkuperte områder. Med ironi og humor fanger filmen kjærligheten, kunnskapen og motstandskraften som er knyttet til tradisjonene rundt å sanke.

Jumana Manna deltar i samtale med filmskaper Mira Adoumier etter visningen.

Velkommen!

Om filmen

Foragers følger palestinske sankere av den viltvoksende grønnsaken "akkoub" og det tradisjonsrike krydderet "zaátar" (timian) og er filmet i Golanhøydene, Galilea og Jerusalem. Sankerne blir hindret av den israelske Nature Protection Authority, som påstår at plantene er utrydningstruet. Forbudet har resultert i bøter og rettssaker for hundrevis av personer tatt i å samle plantene. For palestinere betyr lovene ytterligere fremmedgjøring fra sitt land mens israelske statsrepresentanter på sin side insisterer på sin vitenskapelige ekspertise og plikt til å beskytte. Filmen følger de omstridte plantene fra naturen til kjøkkenet og til rettssalen og stiller spørsmål på slagkraftig og poetisk vis om hvem som bestemmer hva som blir utryddet og hva som får leve videre.

Om filmskaperen

Jumana Manna (f. 1987) er billedkunstner og filmskaper. Hennes arbeid utforsker hvordan makt artikuleres i relasjoner, og fokuserer ofte på kropp og materialitet i fortellinger om nasjonalisme og stedshistorie. Manna tar for seg paradoksene ved bevaringspraksis, spesielt innenfor arkeologi, jordbruk og juss. Hun er oppvokst i Jerusalem og bor for tiden i Berlin.

Se også