Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)
Ernest og Celestine3

Ernest og Celestine

Familiefilm av Benjamin Renner, Stéphane Aubier og Vincent Patar
Søndag 22.05.22

Original og spennende familiefilm om et uventet vennskap mellom bjørn og mus.

Om filmen

Den modige musa Celestine bor i en underjordisk museby. Hun får stadig høre at bjørner er store og skumle. Bjørner hater nemlig å ha mus i husene sine. Men Celestine tror ikke noe på at bjørner er farlige. En dag møter hun den klovnete musikantbjørnen Ernest. Han er utsultet og prøver å spise henne. Celestine slipper heldigvis unna, og dette blir starten på et uvanlig vennskap. Et vennskap som snart skal føre til at de må flykte fra både bjørne- og musepolitiet.

Ernest og Celestine er en morsom og søt animasjonsfilm basert på den belgiske forfatteren og illustratøren Gabrielle Vincents populære barnebøker. Bokserien har også vært utgitt i Norge med tittelen Bjarne og Stine. Animasjonen er tro mot Vincents nydelige tegnede univers, som kan minne litt om A. A. Milnes bøker om Ole Brumm. Filmen er også tydelig inspirert av Studio Ghibli og kanskje spesielt Min nabo Totoro.

Ernest og Celestine har vunnet Caesar (fransk Oscar) for beste animasjonsfilm og hadde æren av å delta på filmfestivalen i Cannes. Den har også vunnet prisen for beste film på barnefilmfestivalene i Amsterdam og New York. I den norske versjonen møter vi Stig Henrik Hoff som bjørnen Ernest og Kaia Varjord i rollen som Celestine.

Se også