Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

DRIVE MY CAR Hidetoshi Nishijima and Toko Miura

Drive My Car | Utsolgt!

av Ryûsuke Hamaguchi
Søndag 23.01.22

Kritikerroste Drive My Car er basert på en novelle av Haruki Murakami og er skrevet og regissert av Ryûsuke Hamaguchi. Filmen er Japans Oscar-kandidat, og var blant favorittene til årets Gullpalme i Cannes. Der vant den både prisen for beste manus og kritikerprisen.

Om filmen

Regissør og skuespiller Kafuku er i dyp sorg, men tar likevel på seg et teateroppdrag i Hiroshima. Her blir han konfrontert med sine indre demoner, og en uventet relasjon oppstår med sin nye sjåfør på deres lange kjøreturer i en knallrød Saab 900. Drive My Car er en vakker og stemningsfull fortelling om selve livet, basert på en novelle av Haruki Murakami.

Om filmskaperen

Ryûsuke Hamaguchi (f. 1978) er en av de fremste japanske filmskaperne i nyere tid. Han ble uteksaminert fra Graduate School of Film and New Media ved Tokyo University of the Arts i 2008. Avgangsfilmen hans Passion (2008) ble godt mottatt og vist på internasjonale filmfestivaler. Med Happy Hour (2015) vant han Special Mention for manuset på filmfestivalen i Locarno, i tillegg til prisen for beste regissør på filmfestivalen i Singapore og prisen for beste manus ved Asia Pacific Screen Awards. Asako I & II (2018) var en del av det offisielle utvalget på filmfestivalen i Cannes.

Hamaguchis nye film Wheel of Fortune and Fantasy (2021), en triptyk om kjærlighet i det moderne Japan, hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, hvor den vant den store juryprisen. Drive My Car (2021) er regissørens siste verk, som vant den økumeniske juryprisen, prisen for beste manus og FIPRESCI-prisen på filmfestivalen i Cannes.

Se også