Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 11-22)

Jubilee

av Derek Jarman | The Dream That Kicks
Søndag 25.09.22
Jubilee NY

The Dream That Kicks er Cinematekets visningskonsept for kunstfilm, avantgardefilm og videokunst. Denne gangen har Greg Pope plukket frem en film av den britiske provokatøren og kunstneren Derek Jarman, som da han døde i februar 1994, 52 år gammel som følge av AIDS, etterlot seg en original og radikal arv som ofte kommenterte sin egen samtid på en uredd måte.

Om filmen

Når dronning Elizabeth I ber hoffalkymisten sin om å vise henne England i fremtiden, blir hun fraktet 400 fram i tid til en postapokalyptisk ødemark av omstreifende jentegjenger, en allmektig mediemogul, fascistisk politi og skrudd sex. Med Jubilee kanaliserte den legendariske britiske filmskaperen Derek Jarman politisk uenighet og kunstnerisk vågemot til en revolusjonerende blanding av historie og fantasi, musikalsk og filmatisk eksperimentering, satire og sinne, mote og filosofi. Et fascinerende historisk dokument og et nydelig filmkunstverk.

Om filmskaperen

Derek Jarman (1942-1994) var en radikal filmskaper og "enfant terrible". Han var aktiv som forfatter, maler, aktivist for homofiles rettigheter, scenedesigner, gartner og regissør. Totalt regisserte han elleve spillefilmer - fra Sebastiane (1976) til Blue (1993), og flyttet med sine eksperimentelle grep grensene for hva britisk kino kan være. Jarman jobbet i periferien av filmindustrien, men filmene hans klarte likevel å speile det skiftende sosiale og politiske landskapet som preget England på den tiden.

Om visningen

The Dream That Kicks er Cinematekets visningskonsept for kunstfilm, avantgardefilm og videokunst kuratert av Greg Pope – kunstner, foreleser på KHiO og tidligere Cinemateket-maskinist.

I forbindelse med at Filmens hus skal pusses opp, holdes Cinematekets kinosaler stengt store deler av 2022. Fra midten av mars vil de derfor ha forestillinger på Kunstnernes Hus Kino.

Se også