Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Filmerindringer med Fatou Åsbakk

Det avvikende produkt
Tirsdag 31.05.22
Frank Beauvais

Denne kvelden får vi selskap av kunstner og forfatter Fatou Åsbakk på et todelt arrangement om hvordan filmene vi ser siver inn i hverdagen vår. I første del vil Åsbakk vise en helt ny video og introdusere sine Filmerindringer – korte poetiske tekster som hun skriver som svar på filmene hun ser – i samtale med kurator Marit Paasche.

I del to viser vi den kritikerroste filmen Just Don't Think I'll Scream av den franske filmskaperen Frank Beauvais, som undersøker et liv gjennom linsen av binge-watching.

Program

Fatou Åsbakk, En filmerindring i films form – Livet på Frogner (Norge, 2022)

En ny video der Åsbakk reflekterer over Anne Haugsgjerds film Livet på Frogner fra 1986.

Frank Beauvais, Just Don’t Think I’ll Scream (Frankrike, 2019, 72 min, fransk med engelske tekster)

«Januar 2016. Kjærlighetshistorien som brakte meg til denne landsbyen i Alsace der jeg bor, tok slutt for seks måneder siden. Som 45-åring er jeg nå alene, uten bil, jobb eller noen reelle utsikter, omgitt av frodig natur, hvis nærhet ikke er nok til å roe den dype nøden jeg er kastet inn i... Jeg er fortapt og ser fire til fem filmer om dagen. Jeg bestemmer meg for å ta opp denne stagnasjonen, ikke ved å ta opp et kamera, men ved å redigere bilder fra strømmen av filmer jeg ser.» – Frank Beauvais

«Da forholdet hans falt fra hverandre og partneren flyttet ut, ble Frank Beauvais fanget på den franske landsbygda. Han hadde ikke noe førerkort for å unnslippe sine deprimerende omgivelser og ingen penger til å returnere til Paris, men han hadde en enorm stabel med filmer på DVD, som han stadig supplerte med nettbestillinger og ulovlige nedlastinger. I løpet av en periode på seks måneder så han 400 filmer, fra obskure sovjetiske produksjoner og svart-hvitt-klassikere til skrekk og japansk myk porno. Fra disse bildene destillerte han en film som er en blanding av en visuell selvbiografi, en litterær bekjennelse og en overlegen samplingskomposisjon.» – Internasjonal dokumentarfilmfestival Amsterdam

På nett

Arrangementet vil bli utvidet med ytterligere innhold på nettsiden til PRISMS.

Her vil du kunne streame to ferske kortfilmer av Fatou Åsbakk, Solanotatene og Hamarøynotatene, gratis fra 30. mai til 12. juni.

Hør en podcast der Mike Sperlinger snakker med den britiske forfatteren Andrew Key om hans ukentlige e-post/blogg roland barfs film diary, der han protokollerer både sin hverdag og sitt eksessive filmkonsum. (Key kommer også til å se og skrive om Anne Haugsgjerds kortfilm Livet på Frogner (1986) i denne ukens utgave av dagboken hans. Meld deg på Substacken hans.

IMG 20220514 205914
Fatou Åsbakk

Det avvikende produkt

På 1960-tallet konstaterte den norske filmskaperen Erik Borge at det manglet eksempler av den frie kunstneriske kortfilmen i Norge: det som han definerte som "det avvikende produkt – det rare, det vanskelige, det sinte".

Det avvikende produkt
er en ny visningsserie i Oslo og en rekke andre byer som inviterer til å spekulere rundt hva som anses som kunstnerisk film i Norge i dag. Til hvert arrangement inviteres gjester til å vise verk de mener er – eller burde bli – sentrale i arbeidet med å vurdere hva eksperimentelle, levende bilder er i en norsk kontekst. Visningsserien arrangeres av det nye initiativet PRISMS, grunnlagt av Mike Sperlinger.

Visningen støttes av Kulturrådet.