Barking Dogs Never Bite

Av Bong Joon-ho
Tirsdag 15.06.21
Barking dogs promobilde

Velkommen tilbake til Kunstnernes Hus Kino, kjære LEO-venner! Denne gangen viser vi filmen Barking Dogs Never Bite med samtale etter filmen. Filmen vises i samarbeid med ungdommene fra Blikkåpner Oslo.

Program

18:00 Filmvisning av Barking Dogs Never Bite

20:00 Samtale (kunstneren/filmskaperen annonseres snarlig)

20:40 Gratis pizza i restauranten

Om Blikkåpner Oslo

Blikkåpner Oslo er et samarbeid mellom Astrup Fearnley Museet, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus, hvor vi satser på kunstformidling av og for ungdom. Ungdommene som er engasjert som Blikkåpnere bruker sine egne erfaringer og interesser som utgangspunkt for å formidle kunst til andre unge.

På Kunstnernes Hus kan du møte Marzia, Iris, Anastacia, Ferdinand og Mateo.

Om filmen

En bedagelig anlagt foreleser på universitetet som lever på sin gravide kones lønn sitter hjemme og lurer på hva han må gjøre for å bli professor. Men den konstante bjeffingen fra en liten bikkje et sted i blokka er i ferd med å drive ham til vanvidd. Gjennom de sammenflettede historiene til foreleseren, hans kone, en kjæledyrelskende sekretær og en vaktmester med sans for hundelapskaus, bygger Bong et satirisk mikrokosmos av det koreanske samfunnet. Bak denne blandingen av daglige rutiner, spøkelseshistorier, desillusjonerte karakterer og kjæledyr-redningsdåder, lurer det en skarp sosial analyse.

Om filmskaperen

Bong Joon-ho (f. 1969) er en av Sør-Koreas mest internasjonalt kjente filmskapere, og svært populær på hjemmebane: skrekkfilmen The Host og den engelskspråklige action-thrilleren Snowpiercer er blant de best besøkte filmene i Sør-Korea noensinne. Bong slo for alvor igjennom med krimthrilleren Memories of Murder i 2003. Spillefilmen Parasitt fra 2019 ble den første koreansk-språklige filmen til å vinne Palme d'Or i Cannes og prisen for beste film under Oscar-utdelingen samme år.

Se også