Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)
Bait copy

Bait

av Mark Jenkin
Søndag 13.09.20

Bait utspiller seg i en liten engelsk fiskerlandsby, hvor turistene er i ferd med å ta over for det tradisjonelle landsbylivet. Dette er kjernen i det tettspilte og ofte komiske dramaet som utspiller seg omkring brødrene Martin og Steven, som kommer fra en familie av lokale fiskere.

Bait var kanskje fjorårets mest overraskende publikums- og kritikersuksess. Filmen får en spesialvisning på Kunstnernes Hus Kino i samarbeid med det internasjonale prosjektet Ensayos, som avholder seminaret Dei viltlevande marine ressursane ligg til fellesskapet på Kunstnernes Hus denne søndagen.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for august/september 2020.

Om filmen

Brødrene Martin og Steven kommer fra en engelsk familie av lokale fiskere. Barndomshjemmet deres har blitt solgt til turister fra London som vil oppleve noe ekte og autentisk – huset er derfor fylt opp med diverse maritim kitsch og parkeringsplassene i gata utenfor er privatiserte. Steven har gjort om fiskebåten sin til partybåt for turistene, mens Martin prøver å livnære seg som fisker uten båt.

Om filmskaperen

Mark Jenkin (f. 1970) er en engelsk filmskaper som hadde sin første suksess med filmen Golden Burn (2002). Han fulgte opp med flere dokumentarer, kortfilmer og lavt budsjetterte filmer. Filmen Bait vant prisen for 'Outstanding Debut by a British Writer, Director, or Producer' ved de britiske BAFTA awards i 2020 og ble nominert for en rekke andre filmpriser. Jenkin underviser i film og digitale medier ved Falmouth University i Cornwall.

Om arrangementet

Dei viltlevande marine ressursane ligg til fellesskapet er en serie tverrfaglige arrangement på Kunstnernes Hus, i regi av Geir Tore Holm, Søssa Jørgensen og Randi Nygård. Programmet har fått navnet sitt etter paragraf 2 i den norske Havressurslova og er del av det internasjonale prosjektet Ensayos. Lovteksten er utgangspunkt for foredrag, tverrfaglige samtaler, filmvisninger og vandringer. Prosjektet ser på loven ikke bare i lys av de vanlige, juridiske definisjonene, men med en poetisk og mer grunnleggende tilnærming til våre ulike natursyn, vår forvaltning av naturressursene, fellesskapet sitt ansvar, språkbruk og verdier.

Se også