Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Kunsten å være syndig

Dokumentaren om Ahmed Umar | Av Ibrahim Mursal
Onsdag 05.04.23
Ahmed Umar The Artof Sin 1

I 2015 sto kunstneren Ahmed Umar fram som Sudans første åpne homofile, noe som skapte kraftige reaksjoner i det sudanske samfunnet. I dokumentaren Kunsten å være syndig blir vi med kunstneren og regissør Ibrahim Mursal på en risikabel reise tilbake til hjemlandet.

Om filmen

I dokumentaren Kunsten å være syndig blir vi med kunstner Ahmed Umar og regissør Ibrahim Mursal på en risikabel reise tilbake til fødelandet Sudan. Umar kom til Norge som politisk flyktning i 2008 og har siden gjort karriere som kunstner med representasjon både nasjonalt og internasjonalt. I 2015 sto han fram som Sudans første åpne homofile, noe som skapte stor oppmerksomhet i det sudanske samfunnet og gjorde det livsfarlig å besøke hjemlandet, hvor homofili er ulovlig og kan føre til dødsstraff.

Sammen med Mursal reiser Ahmed hjem i håp om å bli godtatt av sin egen familie. Dokumentaren viser et møte mellom to verdener og kulturer, og utforsker spørsmål om kunst og religion, nasjonalitet og tilhørighet, kjærlighet og seksualitet. Mer informasjon om filmen finner du her.

Ahmed Umar, Ibrahim Mursal og kunstner Fadlabi i samtale om filmen

Ahmed Umar, Ibrahim Mursal and Fadlabi: The Art Of Sin

Under filmens oslopremiere i september 2021 samlet Ahmed Umar, Ibrahim Mursal og kunstner Fadlabi seg til en samtale på Kunstnernes Hus Kino.

Se også