Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-19 (Restaurant 11-22)
Apoloniaapolonia 7

Apolonia, Apolonia

Av Lea Glob
Søndag 13.08.23

Dokumentarfilmskaper Lea Glob har over 13 år filmet den franske kunstneren Apolonia Sokol. Over alle disse årene har fascinasjonen til Glob vokst mer, og det har også båndet deres. En intim og personlig film som utforsker kunst, kjærlighet, morskap, sexualitet og utfordringene ved å leve i en patriarkalsk og kapitalistisk verden.

Om filmen

Filmen følger Apolonia fra hun som ung bohem kommer inn på Les Beaux-Arts de Paris, en av de mest prestisjetunge kunstakademiene i Europa, til hun 13 år seinere forsøker å etablere seg i en kunstverden styrt av middelaldrende menn. Den danske filmskaperen Lea Glob kommer tett på den talentfulle kunstneren Apolonia og et inderlig vennskap oppstår i løpet av den lange filminnspillingen.

Filmen vant hovedprisen på IDFA i Amsterdam, verdens viktigste dokumentarfilmfestival. Den ble også kåret til beste dokumentar på CPH:DOX og filmfestivalen i Gøteborg.

On filmskaperen

Lea Glob (f. 1982) er en dansk filmregissør og filmfotograf. Hun har studert dokumentarfilm på Den Danske Filmskolen, og vunnet en rekke priser for filmene sine, blant annet Olmo and the Seagull, co-regissert med Petra Costa, som vant priser på CPH:DOX og Locarno.

Se også