Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Beauty and the Blodshed

All the Beauty and the Bloodshed

Av Laura Poitras
Torsdag 02.02.23

Nan Goldin er en av USAs største nålevende fotokunstnere, og har siden 1980-tallet høstet internasjonal anerkjennelse for sin dokumentasjon av blant annet den amerikanske AIDS-krisen. All the Beauty and the Bloodshed er en sterk og oppløftende dokumentar om fotokunstneren og hennes kamp mot legemiddelselskapet Purdue Pharma som ble belønnet med Gulløven under filmfestivalen i Venezia.

Om filmen

De siste årene har Goldin jobbet for å stille legemiddelfirmaet Purdue Pharma ansvarlig for sin rolle i den amerikanske opioidkrisen, etter hun selv ble avhengig av OxyContin da hun fikk utskrevet preparatet for smerter i håndleddet. All the Beauty and the Bloodshed skildrer Goldins utrettelige kamp mot Purdue – som blant annet inkluderer å demonstrere utenfor kunstmuseene de rike eierne i Sackler-familien donerer store summer til i et forsøk på å bygge et filantropisk image.

Om filmskaperen

Laura Poitras er best kjent for den Oscar-belønte Edward Snowden-dokumentaren Citizenfour (2014) og Risk (2016) om Julian Assange. I sin nye film skildrer hun nok en gang et modig individ som tar opp kampen mot mektige aktører – og denne gangen vinner David kampen mot Goliat.

Se også