Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)
VI ER HER NA Bilde ved bord Foto Mariken Halle

Vi er her nå

Av Mariken Halle

Mariken Halles film Vi er her nå følger en barselgruppe gjennom et år. Med barna på armen drøfter de unge foreldrene alt fra små problemstillinger til global politikk og personlige utfordringer. Et skarpt og intimt samtidsportrett som bekrefter Halles posisjon som en av de mest originale nye stemmene i norsk film.

Om filmen

En fiksjonsfilm der vi følger en gruppe babyer og foreldre gjennom et år. Noen av dem har store planer. De skal kjøpe og selge eiendom. Flytte til havet. Noen er bekymret for om de gjør ting riktig. Kan babyer spise agurk? Hva med ost? Det småsnakkes om verden utenfor. Trump som president. Selskaper med monopol som har gjort det ulovlig å selge norsk urkorn. Laks, kan man spise det lenger?

De voksne er under press. Mange av dem sliter i parforholdene sine. En pappa, Jon jobber på en skole der rektoren ringer hjem og ber foreldre holde barna hjemme så de ikke skal dra ned snittet på de nasjonale prøvene.

Skjemaer på angstsymptomer fylles ut, etterhvert samværsavtaler. Babyene er der hele tiden. Henger på armene, sover i fangene. Vitner til de voksnes prosjekter.

Om filmskaperen

Mariken Halle (f. 1982) er en norsk filmskaper og produsent. Hun er utdannet ved Nordland Kunst og Filmfagskole og Akademin Valand i Göteborg. Hun har vært med å grunnlegge det norsk-svenske produksjonsselskapet Vapen och Dramatik, samt film kollektivet Alternativet, som hun har vært en del av siden 2017. Vi er her nå er hennes tredje spillefilm etter Kanskje i morgen (2011) og Verden venter (2014).