Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)
Screenshot 2020 03 05 at 09 17 07

Un Film Dramatique

Av Éric Baudelaire

Un Film Dramatique ble til i løpet av en fireårsperiode sammen med elever fra ungdomsskolen Dora Maar i Saint-Denis, en av forstedene til Paris. Kunstner og regissør Éric Baudelaire holder seg stort sett i bakgrunnen mens elevene fra ulike kulturelle bakgrunner trer frem som aspirerende kunstnere, og lager filmen på egne premisser.

Om filmen

En lærdom å hente fra Greta Thunbergs klimarevolusjon er at ungdom har evne til å forandre verden, og at voksne må åpne øynene for deres budskap og bidrag. Un Film Dramatique handler om en gruppe franske arbeiderklasseungdommer som observerer alt som skjer i samfunnet rundt dem og som har sofistikerte meninger om dette, men som til syvende og sist mangler muligheter til å bidra og endre alt fra den politiske innflytelsen til Donald Trump, Marine Le Pen, rasisme eller radikalisering. Her gjør regissøren Éric Baudelaire filmmediet til et mulighets-medie for elevene på ungdomsskolen Dora Maar. Baudelaire holder seg stort sett i bakgrunnen mens elevene fra ulike kulturelle bakgrunner trer frem som aspirerende kunstnere, og lager filmen på egne premisser. Med stor sjarme og varme, blir elevene portrettert, mens de gyver løs på det store spørsmålet «hva er film»? med en beundringsverdig åpenhet, nysgjerrighet og mange overraskende fine innsikter. Filmen har fransk tale med engelske undertekster.

Om filmskaperen

Éric Baudelaire er en kunstner og filmskaper som bor og jobber i Paris. Etter å ha utdannet seg som statsviter etablerte han seg som billedkunstner med en forskningsbasert praksis. Hans spillefilmer Also Known As Jihadi (2017), Letters to Max (2014), The Ugly One (2013) and The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi and 27 Years Without Images (2011) har sirkulert på mange internasjonale filmfestivaler, blant annet i Locarno, Toronto, New York, FID Marseille og Rotterdam.