Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)
Transnistra c Vriginie Surdej 10

Transnistra

Av Anna Eborn

Et flagg med hammer og sigd vaier stadig over utbryterrepublikken Transnistria, en liten landstripe klemt mellom Moldova og Ukraina. Med sin egen myntenhet, hær og president, er den glemte ministaten en (post-)sovjetisk tidskapsel – mens ungdommene i landet strever med å se en fremtid. Bør de forlate landet, eller bli? Spørsmålet henger tungt over tenåringsjenta Tanya, og filmen er et gnistrende portrett av unge voksne, nær uten å være pågående.

Om filmen

Gjennom årstidene følger vi tenåringsjenta Tanya, som driver dank sammen med en guttegjeng, men samtidig er full av uuttalte ambisjoner. På øde grusveier og forlatte byggeplasser virker fremtiden dyster, men blant ruinene blomstrer kjærligheten i flere retninger, og tenåringslivet består av de universelle elementene sjalusi, forelskelse, fremtidshåp, fortvilelse og festing.Filmet på 16mm er Transnistra en atmosfærisk oppvekstskildring og en intim og livlig fortelling om kjærlighet, tenåringslivet og vennskap i en kompleks verden.

Om filmskaperen

Anna Eborn (f. 1983) er en svensk regissør. I utgangspunktet autodidakt, videreutdannet hun seg senere ved Stockholms dramatiska högskolas dokumentar linje. Transnistra er hennes fjerde langfilm etter den prisbelønte Pine Ridge (2013) og dokumentarfilmene Epifanía (2016) og Lida (2017). I 2019 vant Transnistra Big Screen Competition ved den Internasjonale Filmfestival i Rotterdam, fikk prisen Dragon Award for beste nordiske dokumentarfilm ved Göteborgs Internasjonale Filmfestival og vant prisen for beste nordiske dokumentar ved Oslo Pix.