Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Preemptive Listening (Part 1: The Fork in the Road)

Av Aura Satz
Preemptive Listening 16mm still1

Det første kapittelet i den britiske kunstneren Aura Satz' pågående og langsiktige prosjekt, og kommende spillefilm Preemptive Listening, som undersøker lyder av sirener og nødsignaler.

Presentert i forbindelse med Satz' utstilling Warnings in Waiting som åpner 9. juni på Kunstnernes Hus.

Om filmen

Det første kapittelet i Aura Satz' pågående prosjekt og snart ferdigstilte spillefilm Preemptive Listening, fokuserer på lyder av sirener og nødsignaler. Filmen viser sirenenes høye glissandorop som et innøvd signal som vi potensielt kan oppleve musikalsk og perseptuelt på nye måter.

I denne delen av prosjektet har den libanesiske trompetisten og improvisasjonsmusikeren Mazen Kerbaj komponert en ny sirenelyd som involverer sirkulær pusting, sammen med skuespilleren og aktivisten Khalid Abdallas versjon av sirenen som den symbolske lyden av motstand, undertrykkelse og tap av fremtider knyttet til den arabiske våren. Filmen er skutt på 16mm og med lydsporet som drivende element bokstavelig talt, der Abdallas stemme blir til signaler som igjen aktiverer roterende lys.

Om filmskaperen

Aura Satz arbeider med film, lyd, performance og skulptur. Verkene er skapt i samtale og bruker dialog som både metode og emne. Hun har lenge vært interessert i feministiske praksiser innen komposisjon, i notasjonssystemer og i ulike måter å lytte på.

Satz har hatt performance, utstillinger og visninger av verkene sine på Tate Modern, BFI Southbank, the New York Film Festival, Tate Britain, Hayward Gallery, Whitechapel Gallery, Sydney Biennale, NTT InterCommunication Center, Tokyo, High Line Art NY, the Rotterdam Film Festival, MoMA NY, Sharjah Art Foundation, Kadist San Francisco, Onassis Stegi, Amant NY og Walker Arts Centre.

Hun har hatt solo utstilling på Wellcome Collection, London; the Hayward Gallery project space, London; John Hansard Gallery, Southampton; Dallas Contemporary, Texas; George Eastman Museum, Rochester; ARTIUM, Museo Vasco de Arte Contemporáneo og snart på Te Uru Waitakere Contemporary Gallery, Auckland.