Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)
Mind of Modernism 10

Mind of Modernism

Av Paul Tunge

En øyeåpnende reise inn i den modernistiske arkitekturens verden fra den egenrådige regissøren Paul Tunge.

Om filmen

Lenge før Arkitekturopprøret ble en folkebevegelse, splittet den modernistiske arkitekturen befolkningen. Der noen ser konseptuell eleganse og arketypiske former inkarnert i brutal betong, ser andre bare grå tristesse og autoritære overgrep mot folkelige preferanser.

Med de kritikerroste kortdokumentarene Ad astra (2016) og Bauta (2018) har Paul Tunge skildret modernistiske norske betongbygg med et blikk og et formspråk som har fått mange til å se på denne arkitekturen med nye øyne. I Mind of Modernism er disse filmene finpusset og klippet sammen med det nye kapittelet Plattform til en 1 time og 10 minutter lang utforskning av denne kontroversielle arkitektoniske retningen.

Ved hjelp av et stemningsskapende lydbilde komponert av Kim Hiorthøy og vektløse, kontemplative kamerakjøringer ved Tunge og fotografene Egil Håskjold Larsen og Patrik Säfström skapes en ny ramme rundt disse bygningene som gjør det lettere å forstå arkitektenes visjoner. Resultatet er en viktig dokumentasjon av norsk arkitekturhistorie som griper direkte inn i dagens debatt om arkitektur og byplanlegging.

Om filmskaperen

Paul Tunge (f. 1984) har skrevet, regissert og hatt foto på tre dokumentarer og fire spillefilmer: Kano (2011), Demning (2015), Fountain of Youth (2017) og Du (2019). Hans filmer er valgt ut til flere prestisjefulle filmfestivaler, som New Horizons, Mostra Sao Paulo, Göteborg Film Festival, Filmfest Hamburg og Film Fest Ghent, og han har også blitt valgt ut til Høstutstillingen.

Manus, regiPaul Tunge
Co-regiEgil Håskjold Larsen
ProdusentPaul Tunge, Ingvild Evjemo
FotoPaul Tunge, Egil Håskjold Larsen, Patrik Säfström
KomponistKim Hiorthøy