Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 11-22)
Lyset Fra Sjokoladefabrikken Andrea Braein Hovig Copyright Motlys Foto Cecilie Semec

Lyset fra sjokoladefabrikken

Av Dag Johan Haugerud

Lyset fra sjokoladefabrikken behandler alvorlige temaer som ansvar og moral i en morsom og absurd tone. Det er en dialogdrevet film, en «musikal om musikk og moral», der samtalene flettes sammen med stykker av Aleksandr Skrjabin, Lalo Schifrin, Claude Vivier og Maurice Ravel. Som i mange av Haugeruds tidligere filmer oppstår humoren ofte gjennom det som føles eller tenkes, og det som sies eller ikke sies.

Om filmen

Eiendomsmegleren Ingrid (Andrea Bræin Hovig) og venninnen Maria, som er komponist, møtes i forbindelse med at en felles venninne skal gifte seg. Man har blitt enige om å lage en sang i anledning bryllupet, men idéen viser seg å være vanskeligere å realisere enn forventet. Særlig Ingrid har problemer med å fokusere på oppgaven etter at en venninne antydet at Ingrid mer eller mindre tok livet av sin egen mor, ved å ta henne med på en aketur som endte med en ulykke. Vi følger Andrea og Maria gjennom flere møter frem mot bryllupet, og mer eller mindre fruktbare samtaler om tonearter, syntaks, samvittighet og forlatelse.

Om filmskaperen

Dag Johan Haugerud (f. 1964) er forfatter og filmskaper, kjent blant annet for den prisvinnende spillefilmen Som du ser meg. Han debuterte som forfatter i 1999 med romanen Noe med natur. I 2002 utga han romanen Den som er veldig sterk, må også være veldig snill, som også ble oversatt og utgitt i Frankrike. I 2011 kom romanen Hva jeg betyr, som fikk strålende mottagelse og var blant kritikernes favoritter i Aftenposten. For sin fjerde roman, Enkle atonale stykker for barn, mottok Haugerud P2-lytternes romanpris 2016.