Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Voicing the Public

Agenda Kunst og håndverk
Fredag 27.01.23
Agenda2701 Hovedbilde Anne Lii Kogan Kantina historien naturen Teresia Fant96 kopi

Denne Agendaen vil bygge videre på Agenda-seminarer helt tilbake til 2018, som har tatt opp spørsmål tilknyttet det offentlige rom og det å lage kunst til det. Hvem er representert, hvordan skaper og ser vi for oss rom og kunst, hvem snakker vi til, og kanskje det viktigste av alt, hvordan skaper vi en samtale der det før var stillhet?

Seminarrekken Agenda Kunst og håndverk er arrangert av Kunsthøgskolen i Oslo i samarbeid med Kunstnernes Hus. Seminaret vil være på engelsk.

Om arrangementet

Det offentlige er som oftest en gjenkjennelig enhet, dets størrelse og definisjon kan lett oppfattes i øyeblikket, dets omfang, grenser og ikke minst de som bor der. På samme måte som de fysiske grensene blir tydelige for oss, må vi også erkjenne andre grenser, eller friheter, som det offentlige tilbyr; hvem bruker denne plassen, hvem bor her og hvem har en tydelig stemme her?

Kunst og håndverk vil naturligvis okkupere offentlig rom. Et verk i samtale med sin betrakter, vil mange si, er et av de fundamentale aspektene ved kunstverket, at verket fornyes og lever på egen hånd ute blant publikum. Når vi setter denne forståelsen opp mot diskusjoner om representasjon, dannes en ny spennende diskusjon, fordi et møte med et objekt ikke alltid er et enkelt møte; det må være gjenkjennelse, og hvordan skaper vi fysiske møteplasser og kunst som stimulerer til samtale ikke bare for noen, men for alle?

Denne Agendaen vil bygge videre på Agenda-seminarer helt tilbake til 2018, som både har fokusert på og vært innom det offentlige rom og det å lage kunst til det. I et større perspektiv, i Agendaene om Outsider Art, Naturen og Byen, Skeiv Kunst og Romani stiller de samme spørsmålene: Hvem er representert, hvordan skaper og ser vi for oss rom og kunst, hvem snakker vi til, og kanskje det viktigste av alt, hvordan skaper vi en samtale der det før var stillhet?

Program

09:30-10:00 Kaffe/te og velkommen

10:00-10:45 Mari Fredriksen Sundet: Who Owns Public Space, and What's Art Got to Do with it

11:00-11:45 Anne-Liis Kogan

12:00-13:00 Lunsj

13:00-13:45 Arild Eriksen: Kunsten å utvikle en by - nye roller for kunst i den beboerutviklede byen.

14:00-14:45 The Latvian Centre for Contemporary Art (LCCA) - Māra Žeikare

15:00-15:45 Listening, Learning, Responding - Nicholas John Jones og Ebba Moi diskuterer forholdet mellom kollektiv undersøkelse, kreativ praksis og dets påvirkning på det offentlige rom gjennom sin erfaring som grunnlegger og kunstnerisk leder i PRAKSIS.

Bidragsytere

Se også