Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 12-17 (Restaurant 11-22)

Toward a Transindividual Self: A Study in Social Dramaturgy

Av Ana Vujanović og Bojana Cvejić
Torsdag 22.09.22
Skjermbilde 2022 09 15 kl 09 55 10

Velkommen til lansering av boka Toward a Transindividual Self: A Study in Social Dramaturgy. Forfatterne møter danser og aktivist Ilse Ghekiere og professor ved Kunsthøgskolen i Oslo Mike Sperlinger i samtale med moderator Snelle Hall.

Om boka

Med utgangspunkt i krisen i det sosiale, som sammenfaller med utbredelsen av individualisme, undersøker Toward a Transindividual Self prosessen rundt fremføringen av selvet, særegent for dannelsen av selvet i vestlige neoliberale samfunn i det 21. århundre. Boken nærmer seg temaet fra en transdisiplinær vinkling der politisk og kulturell antropologi, performance studies og dramaturgi krysser hverandre og spør: Hvordan formes et individ i utgangspunktet? Spørsmålet krever at vi ser på prosessen med individuasjon som både går foran og overgår det individuelle. Denne prosessen omfatter biologiske, sosiale og teknologiske betingelser, der potensialet ligger i det transindividuelle, eller mer spesifikt sosial transformasjon.

Les mer om boka her.

Om forfatterne

Ana Vujanović er en kulturarbeider basert i Berlin og Beograd. Hun jobber som uavhengig forsker og skribent innenfor performance, kultur og kjønnsstudier. Hun jobber også som dramaturg innenfor samtidig teater, dans/performance og kunstfilm. En vesentlig del av arbeidet hennes er kulturell aktivisme og hun har deltatt i en rekke selvorganiserte, venstreorienterte og uavhengige organisasjoner og initiativer i Beograd, tidligere Jugoslavia, og internasjonalt.

Bojana Cvejić’ forskning omfatter performance teori, filosofi og dansestudier. Hun har gitt ut flere bøker, blant annet Choreographing Problems (2015). Som dramaturg har hun samarbeidet med mange koreografer, kollektiver og selvorganiserte plattformer for kunstnerisk produksjon, teori og utdanning i Europa og tidligere Jugoslavia. Siden 2017 har hun delt tiden sin mellom Oslo, der hun er professor ved Kunsthøgskolen i Oslo, og Brüssel der hun underviser ved P.A.R.T.S.

Se også