Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 11-22)
Screenshot 2022 08 22 at 14 05 46

Fulltegnet: Stop-motion-kurs i høstferien

For barn 9-13 år
03.10.22 – 06.10.22

Kunstnernes Hus arrangerer høstferiekurs i uke 40 der du lærer å lage kule animasjonsfilmer med hjelp av stop-motion-teknikk under veiledning av billedkunstnere. «Stop-motion» er en analog animasjonsteknikk som gir liv til tegninger og objekter og skaper magiske «filmtriks».

Vi tilbyr 2-4 dagers kurs for deg mellom 9 og 13 år.

Om kurset

I løpet av to dager får deltakerne innføring i stop-motion animasjon og enkle teknikker som alle kan jobbe videre med etter kurset. Barna lærer å skape animasjonsfilm fra idé til animert objekt. Med utgangspunkt i papir og collage gjennomgår vi filmskaperprosessen, fra idémyldring, «storyboard», karakterutvikling, animering og lydeffekter til redigering og ferdigstillelse av filmen.

Vi setter sammen små grupper som samarbeider om å lage en eller flere korte filmer. Kurs over fire dager gir rom for å utforske metoder for egne lydeffekter og flere filmer. Alle får eget arbeid tilsendt digitalt samt diplom etter fullført kurs.

Kurset ledes av billedkunstnerne Ottar Karlsen og Annika Simonsson. Vi gleder oss!

Om kursholderne

Ottar Karlsen bor og arbeider i Oslo og har bakgrunn fra arbeid med workshop for barn og unge på Kunstnernes Hus og Ekeberg Skulpturpark. Han har en Master fra Kunstakademiet i Oslo, og arbeider gjerne med tegning og kollasjer i sitt eget kunstnerskap.

Annika Simonsson jobber ved siden av kunstnerskapet sitt som formidlingskoordinator på Kunstnernes Hus, der hun tilrettelegger og utvikler workshops for ulike målgrupper med hovedvekt på barn og unge. Tidligere har hun undervist ved Kulturskolen i Oslo og Akershus. Hun har en Master fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) og Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Se også