Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommerferiekurs i trykkekunst for barn

Fra Gutenberg til digital print
11.08.21 – 12.08.21
Kunstnernes Hus Jan Khur Felix 9601

Kunstnernes Hus arrangerer sommerskole i uke 25 og 32. Her møter du venner og lærer ulike trykkteknikker og om hvordan du kan re-designe klær og andre tekstiler under veiledning av profesjonelle billedkunstnere.

Tidspunkt

Kurs 1: 21.-22. juni

Kurs 2: 23.-24. juni

Kurs 3: 09.-10. august

Kurs 4: 11.-12. august

Ønsker du å delta fire dager i en uke, kan vi legge til rette for dette.

Om kurset

Over to dager får deltagerne en innføring i grunnleggende trykketeknikker, fra monotypi og enkle stempelteknikker til digitalt trykk på tekstil. Du blir introdusert for et knippe kunstnere som har jobbet med lignende teknikker og vi lar oss påvirke i eget arbeid.

Vi lager våre egne stempler og bygger opp et bilde ved bruk av forskjellige trykk og repeterende mønster som vi tar med oss videre inn i det 21-århundre med digital trykk på tekstil.

Du trenger

Ingen forkunnskaper trengs, men interesse for å lære om trykkekunst samt et tekstil du ønsker å printe på. Dette kan eksempelvis være en brukt t-skjorte eller en tote-bag du vil gi nytt liv.

Dette lærer du

Du lærer om hva ulike medier, format og papirtyper har å si for uttrykket i det vi gjør. I løpet av kurset skal vi jobbe med farger, ulike typer tegneredskaper, collage, scanner og funnet materiale. Deltakerne får innføring i trykkteknikker på papir og tekstil, teknikker som alle kan utforske videre på egen hånd etter kurset, men også om hvordan gi nytt liv til gamle tekstiler i stedet for å kjøpe nytt og på den måten bidra til en mer bærekraftig utvikling.

Kursholderne

Kurset ledes av billedkunstnerne Solveig Ane Kirkaune Øksendal, Annika Simonsson og Ottar Karlsen.

Solveig Ane Kirkaune Øksendal har lang erfaring med workshop og kunstformidling for barn og undervisning i skolen og Kulturskolen i Oslo og Ås, samt gjennom sitt arbeid som formidler på Kunstnernes Hus og ved Nasjonalmuseet. Hun arbeider aktivt som billedkunstner og har en MA fra Kunstakademiet i Trondheim, NTNU 2014.

Annika Simonsson jobber ved siden av kunstnerskapet sitt som formidlingskoordinator på Kunstnernes Hus, der hun tilrettelegger og utvikler workshops for ulike målgrupper med hovedvekt på barn og unge. Tidligere har hun undervist ved Kulturskolen i Oslo og Akershus. Hun har studier fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) og Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Ottar Karlsen bor og arbeider i Oslo og har bakgrunn fra arbeid med workshop for barn og unge på Kunstnernes Hus og Ekeberg Skulpturpark. Han har en Master fra Kunstakademiet i Oslo, og arbeider gjerne med tegning og kollasjer i sitt eget kunstnerskap.

Se også