Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Avlyst! Nina M. Schjønsby og Halvor Haugen i samtale

En kritikk av kritikken
Torsdag 09.12.21
Halvor nina

Arrangementet er dessverre avlyst.

Velkommen til en samtale med Halvor Haugen og Nina M. Schjønsby om deres arbeid med UKS sin jubileumsbok, Kvisten på grenen, grenen på treet: Unge Kunstneres Samfund 1921-2021. og Haugens kommende antologi med kunstkritikk med tittel Kritikk og Kjærlighet.

Under pandemien opprettet Objektiv en serie for nettjournalen med tittel Visual Wanderings. Fotografer fra hele verden ble invitert til å lage kunst som reagerte på vår nye situasjon: hva betydde nedstengningen for arbeidet deres? Nå får vi høre fra forfatterne og kritikerne.

Om prosjektet

Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst drevet av kunstner og redaktør Nina Strand og Objektiv forlag. I samarbeid med Kunstnernes Hus vil Objektiv i en tidsbegrenset periode stille ut bøker om og med kamerabasert kunst, vise videoverk samt selge fotografiske edisjoner i forlengelse av Kunstnernes Hus’ bokhandel. I prosjektrommet vil det inviteres til ulike arrangementer som lansering av nye publikasjoner og samtaler.

Om arrangementet

Under pandemien opprettet Objektiv en serie for nettjournalen med tittel Visual Wanderings. Vi inviterte fotografer fra hele verden til å lage kunst som reagerte på vår nye situasjon: hva betydde nedstengningen for arbeidet deres? Nå ønsker vi å høre fra forfatterne og kritikerne. Flere tidsskrifter har opphørt eller gått over til nett de siste årene og de eksisterende bestiller færre tekster. Til tross for at kunstscenen blomstrer, går mange utstillinger nesten ubemerket hen på grunn av mangel på ressurser. Imidlertid har den ufrivillige pausen kunstscenen har opplevd de siste atten månedene, og gjenåpningen av den, gitt en mulighet til å reflektere over hvordan vi kan gjøre endringer blant kunstskribenter. Hvordan vi kan komme på nye ideer om hvordan vi kan arbeide og publisere tekster.

Til vår tredje presentasjon på Objektiv Editions, Kunstnernes Hus har vi laget et kort manifest som består av tekster om dette emnet. Vi har invitert ulike norske og internasjonale stemmer til å bidra. Vi stiller ut ulike publikasjoner om fotografi, og vår seneste plakat er av Ola Rindal. Et bilde som ble brukt i forbindelse med en anmeldelse av hans bok Night Lights i en tidligere utgave av Objektiv.

Se også