Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Layers of darkness and light

Samoa Rémy
Onsdag 30.11.22
RUNDE SAMOA Fermo immagine 9

Velkommen til visning av Samoa Rémys video Runde, etterfulgt av en presentasjon av hennes kunstneriske forskningsprosjekt med tittelen Layers of darkness and light,og en artist talk med Mike Sperlinger, professor ved KHiO, og Jean-Marie Gallais, kurator ved Bourse de Commerce i Paris, moderert av kurator Yann Châteigné.

Program

11:30 Velkomst ved kurator, forsker og skribent Yann Châteigné (også Samoa Rémys veileder)

11:45–12:30 Samoa Rémy presenterer et utvalg av kunstverkene sine, og forteller om sitt doktorgradsprosjekt Layers of darkness and light

12:30–12:45 Pause

12:45–13:30 Samtale mellom Samoa Rémy og respondentene Mike Sperlinger, professor ved KHIO, og Jean-Marie Gallais, kurator ved Bourse de Commerce i Paris (moderert av Yann Châteigné)

13:30–14:00 Spørsmål og tilbakemeldinger fra publikum (moderert av Yann Châteigné)

Samoa Rémys video Runde vises i loop fra 10:00 til 11:30, og etter presentasjonen / samtalen vil den fortsette å gå i loop frem til kl. 15:00.

Om prosjektet

Samoa Rémy vil presentere sitt PhD-prosjekt i kunstnerisk utviklingsarbeid, med tittelen Layers of darkness and light, hvor hun utforsker sammenhenger mellom fortid og samtid, og lager kunstverk som uttrykker en spenning mellom indre og ytre krefter. Hun bruker flere ulike utgangspunkt for å veve sammen et prosjekt der nøkkelelementet er transformasjon.

Ved å jobbe med tidslinjen som et middel for å utvide forståelse / oppfatning av tid og historie, forsøker Samoa Rémy å definere det som filosofen Giorgio Agamben i sitt essay “What is the Contemporary” kaller for “obscurity” og “darkness”, både som en metafor for fasen av den kunstneriske prosessen hvor det fins en søken etter noe som fortsatt er usynlig, udefinert og utydelig, og i tillegg som en metaforisk og fysisk oversettelse til et kunstverk. Hun kombinerer forskningsresultater på blant annet subatomære partikler og på universet, med et annet interesseområde: Faktumet at lyd i de fleste arkaiske kosmogoniene ble oppfattet som "materien" verden eller universet ble skapt av. Noe som går fra en amorf tilstand til en tilstand av "krystallisert" form og struktur, er i kjernen av prosjektet hennes, både når det gjelder å håndtere teoretisk, kunstnerisk og estetisk problematikk i prosessen som fører frem til det å skape kunst og utstillinger.

Bidragsytere

Se også