Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Utsatt! POING – scener fra et ekteskap 2

Søndag 15.11.20
2015 POING PRESSE NR1

NB: Dette arrangement er utsatt som en konsekvens av de nye smitteverntiltakene i Oslo. Mer informasjon kommer snart.

Ensemblet POING fortsetter konsertserien sin på Kunstnernes Hus med urfremføringer av Olav Anton Thommessen og Miklós Maros, i tillegg til Eivind Buenes arrangementer av Mahler-sanger, som fremføres for andre gang på denne konserten.

Klikk her for å kjøpe billett.

Program

POING spiller:

Olav Anton Thommessen: Tre Tchaikovsky skisser (2019-2020, urfremføring)

Miklós Maros: Trio Mantice (2020, urfremføring)

Eivind Buene: Mahler Mixtape (2020)

Gustav Mahler: Scherzo: Wuchtig, fra Symfoni nr. 6 (1903-1905). Arr. POING.

Om konserten

POING fortsetter konsertserien sin på Kunstnernes Hus med urfremføringer av Olav Anton Thommessen og Miklós Maros, i tillegg til Eivind Buenes arrangementer av Mahler-sanger, som fremføres for andre gang på denne konserten. Verkene lener seg i stor grad på musikk fra senromantikken. ”Tre Tchaikovsky skisser” av Olav Anton Thommessen er basert på situasjoner hentet fra Tchaikovkys sene orkesterballade VOYEVODA fra 1891, som komponisten selv ville kaste i søpla men ble reddet av en oppmerksom konservatorie-direktør. Eivind Buenes ”Mahler Mixtape” er en fortsettelse av arbeidet han har gjort med konseptet Schubert Lounge: Å lage nye versjoner av tyske lieder, omarbeidet til vår tids låt-format.

Om POING

POING er Rolf-Erik Nystrøm – saksofoner, Frode Haltli – akkordeon og Håkon Thelin – bass. Ensemblet ble initiert av Lars Petter Hagen i 1999. POING har blitt nevnt som noen av de viktigste ambassadørene for samtidsmusikk ved at de siden starten har presentert musikken gjennom en kommuniserende og uformell konsertform, samtidig som de aldri kompromitterer på å gå i helt dybden av musikken og fremførelsens kvalitet.

Siden oppstarten har POING urfremført et ukjent antall verk av europeiske, asiatiske og amerikanske komponister, i tillegg til å spille et ukjent antall arrangementer av alt fra tidligmusikk til romantiske slagere som Mahlers 6. symfoni, til samarbeid med Maja S.K. Ratkje i sanger knyttet til arbeiderbevegelsen og sosialismen, til konserter med deLillos og mange andre. Blant annet har POING samarbeidet med svenske, danske, sveitsiske, nepalske, amerikanske, aserbajdsjanske, mongolske, egyptiske, kinesiske, japanske, indiske, iranske, mauritanske, ivorianske, tanzanianske, irske, færøyske, tyske, islandske, finske, bulgarske, peruanske, brasilianske, franske, polske, baltiske, russiske og spanske musikere.

Bilde: Geir Dokken

Se også