Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Omsorg og klage

Tirsdag 30.05.23
I consent 08

Nora Sulejmani og Vishnu Vardhani i samtale med et brev fra Johanna Hedva. Moderert av Yvonne Billimore og Miriam Wistreich.

I forbindelse med UKS og Frames sommerskole JEG SAMTYKKER, bringer dette arrangementet sammen kunstnere, aktivister og kuratorer for å tenke høyt rundt forholdet mellom omsorg, klage og tilgjengelighet, og hvordan institusjoner bedre kan ivareta disse forholdene som en forpliktelse til en mer inkluderende kunstøkologi.

What does it mean to go beyond being accepted, to be loved and cared for? I’m not talking about care work (….) I’m talking about ‘access intimacy’

Raju Rage

Om arrangementet

Arrangementet åpnes med et brev som er skrevet for anledningen av skribent, kunstner og musiker Johanna Hedva, etterfulgt av et dikt av kroppsfilosof Vishnu Vardhani.

I dialog med Hedvas brev og Vardhanis dikt vil kuratorene Yvonne Billimore og Miriam Wistreich holde en panelsamtale med Vishnu Vardhani og aktivist Nora Sulejmani. Sammen vil de diskutere klage som en form for omsorg. Går det an å tenke på klage som noe generativt, noe som skaper nye muligheter for å samarbeide annerledes? Hvordan kan vi se på klage som et prosjekt med et delt ansvar?

Arrangementet avholdes på engelsk og streames online her med engelsk undertekst.

Hvis du har spørsmål om tilgjengelighet, behov eller ønsker du ønsker å gjøre oss oppmerksom på, ta kontakt med Miriam Wistreich på m.wisterich@uks.no / +47 9203 4848.

JEG SAMTYKKER er et samarbeidsprosjekt mellom Frame Contemporary Art Finland og UKS i partnerskap med Bedside Productions og Kunstnernes Hus Kino, som del av Frames 2023 Rehearsing Hospitalities programme. JEG SAMTYKKER er kuratert av Yvonne Billimore, Jussi Koitela og Miriam Wistreich.

Rehearsing Hospitalities 2023 er del av det EU-støttede prosjektet Islands of Kinship: A Collective Manual for Sustainable and Inclusive Art Institutions. JEG SAMTYKKER er støttet av Nordic Culture Point, The Finnish-Norwegian Cultural Institute (FINNO), Kulturfonden för Finland och Norge og Fritt Ord.

Program

19:00 Velkommen

19:15 Brev fra Johanna Hedva – «I am very awake, which means I have a lot of complaints».

19:30 «Complaint a poem» av Vishnu Vardhani

19:45 Paneldiskusjon med Yvonne Billimore, Nora Sulejmani, Vishnu Vardhani og Miriam Wistreich

20:45 Spørsmål fra publikum og avslutning

UKS LOGO 04