Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin og Jessica Lauren Elizabeth Taylor i samtale

Åpning av Shaping Space
Fredag 22.10.21
Objektiv 22 10

Velkommen til åpning av utstillingen Shaping Space i prosjektrommet Objektiv Editions! Utstillingen tar utgangspunkt i en ny publikasjon med samme navn, der Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin utforsker aktuelle utfordringer for ikke-hvite kunstnere.

Samtale mellom Bernhoft-Sjødin og Jessica Lauren Elizabeth Taylor kl. 17. Samtalen er på engelsk.

Om prosjektet

Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst drevet av kunstner og redaktør Nina Strand og Objektiv forlag. I samarbeid med Kunstnernes Hus vil Objektiv i en tidsbegrenset periode stille ut bøker om og med kamerabasert kunst, vise videoverk samt selge fotografiske edisjoner i forlengelse av Kunstnernes Hus’ bokhandel. I prosjektrommet vil det inviteres til ulike arrangementer som lansering av nye publikasjoner og samtaler.

Om arrangementet

Den andre utstillingen det midlertidige rommet på Kunstnernes Hus har fått tittelen Shaping Space. Den tar utgangspunkt i en ny publikasjon, med samme tittel. Skrevet av Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin tar den utgangspunkt i hennes plattform ArtConstructs. Gjennom denne - publisert på Objektivs nettjournal mellom 2018 og 2020 - skrev hun flere utstillingsanmeldelser for å utforske den nåværende situasjonen for ikke-hvite kunstnere. Disse tekstene, sammen med noen nye, er redigert og samlet i denne publikasjonen for å undersøke hvordan vi kan forme et nytt rom sammen.

Vi vil vise bøkene som har inspirert teksten, og filmen Müttererde av Jessica Lauren Elizabeth Taylor i rommet, sammen med et riso-trykk av den amerikanske kunstneren Ayo Akinsete - alt hentet fra publikasjonen. På åpningen 22.10. kan du få med deg en samtale mellom Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin og Jessica Lauren Elizabeth Taylor klokken 17.

Kommende

Objektiv Editions inviterer til to samtaler til i utstillingsperioden:

Fredag ​​29. oktober | Shaping Space med Ayo Akinsete og Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin

Fredag 05. november | ArtConstructs, med Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin og Nina Strand.

Bidragsytere

Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin er formidler, utstillings- og arrangementsorganisator, kurator og skribent. Hun skriver jevnlig for sin plattform ArtConstructs. Hun jobber med å åpne for et nytt språk og gi nye rom til stemmer utenfor kunstverdenens heteronormative univers. Siden 2019 har hun vært kurator formidling for åpningsutstillingen Jeg kaller det kunst på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Jessica Lauren Elizabeth Taylor er filmskaper, skribent og samfunnsengasjert kunstner. Røttene hennes er fra sørstatene, hun er født i Mississippi, oppvokst i Florida på tidligere Timucuansk land. Taylors arbeider manifesterer seg gjennom performance, tekst, dialog og samfunnsbygging for svarte og melaninrike mennesker. (BPOC) Hennes arbeider er sentrert rundt tema som rituale, synlighet og identitetsmytologi. Hun er hovedsaklig opptatt av måter å plukke fra hverandre undertrykkende institusjoner på, og forsøke å etablere egenkapital i kunst og kulturelle rom. Taylor har nylig basert seg i Oslo.

Se også