LEO Filmskole - Lær om filmfoto

16.03.19 – 17.03.19
Martevold

Velkommen til første helgen av LEO Filmskole for deg mellom 13 og 15 år! LEO Filmskole krever ingen forkunnskaper. Det viktigste er at du har lyst og er motivert for å følge hele kurset over 4 helger. Kurset er ledet av fire erfarne regissører. Last ned brosjyren om hele kurset her!

Sammen skal vi prøve på ting vi ikke har gjort før, her skal det utforskes!

Om helgen med Marte Vold

I filmens begynnelse hadde man ikke lyd, da fortalte man alt gjennom bilder. Det var ingen av skuespillerne som kunne si hva de følte, ingen lyder eller smell som fikk publikum til å bli redde. Sånn kan man si at bildet var selve utgangspunktet for filmfortellingen. De fleste mennesker har forventninger til hvordan film skal være. Fordi mange filmer følger den samme oppskriften, har publikum blitt veldig flinke til å skjønne sammenhengen mellom bildene de ser. Denne helgen skal vi se hva som skjer med forskjellige bilder når vi setter dem sammen i en rekkefølge, når vi holder tilbake informasjon og leker med forventninger - kanskje skal vi også lage magi.

Om Marte Vold

Marte er utdannet billedkunstner ved Statens Kunstakademi og filmfotograf ved Den norske filmskolen i Lillehammer. Hun har mange års erfaring som filmfotograf og har regissert flere prisvinnende filmer, blant annet Totem (2015) og dokumentaren Letters (2017). Hun har undervist barn og unge ved en rekke filmkurs i regi av Den kulturelle skolesekken.

Se også