Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Agenda Seminar: Kunst og språk

Webseminar #1
Fredag 05.06.20
Agenda seminar riktig storrelse

I april 2020 hadde seminarrekken Agenda kunst og håndverk (KHiO) planlagt et seminar på Kunstneres Hus med tittel: Hva er kanon, og trenger vi det? Dette seminaret er utsatt til det igjen er mulig å møtes fysisk.

I mellomtiden har Agenda i samarbeid med Kunstnernes Hus laget to digitale webseminar med tittelen Kunst og språk som vil undersøke forholdet mellom billedkunst og tekst. I denne første utgaven presenteres professor i litteraturvitenskap Ragnhild Evang Reinton og kunstner Dag Erik Elgin.

I neste miniseminar vil to kunstnere og to poeter lese eller vise tekster som behandler, eller kan være, både billedkunst og poesi. De fire er: Kurt Johannesen, Cecilie Løveid, Silje Linge Haaland og Hans Petter Blad.

Webseminarene kan du se på denne siden under programmet (skroll ned).

Program

Velkommen ved Lotte Konow Lund

Ragnhild Reinton: De vakre bøkene er skrevet på et slags fremmed språk. Om Marcel Proust og ønsket om å gjøre livet til litteratur.

Dag Erik Elgin: Fra maleri til litteratur og tilbake. Om utstillingen In Order of Appearance i OSL contemporary.

Video

Trykk play nedenfor for å starte webseminaret:

Screenshot 2020 05 06 at 11 35 40
Screenshot Dag Erik Elgin

Om deltakerne

Ragnhild Evang Reinton (f. 1946) er professor emeritus i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet og redigert flere bøker, blant annet om Walter Benjamin, Marcel Proust og Marguerite Duras. I 2014 ga hun ut boken Minnekrise og minnebilder. Litterære erindringer fra det 20. århundret.

Dag Erik Elgin (f. 1962) arbeider med en kunstnerisk undersøkelse av maleriets historie, modernismens idealer og samtidens visuelle kultur. I prosjekter som In Order of Appearance, Originals og La Collection Moderne introduseres tekstbaserte verk og repetisjon i en utforskning av modernismens og samtidens kulturelle og estetiske fremstillinger. Siden begynnelsen av 1990 tallet har Elgin en omfattende nasjonal og internasjonal utstillingspraksis. Monografien Mirror falling from the Wall, Tone Hansen (red.) med essays av Uwe Fleckner, Gabriele Knapstein og Øystein Ustvedt ble utgitt på Snoeck Verlagsgesellschaft, Köln i oktober 2019.

Lotte Konow Lund er billedkunstner, professor ved KHiO og skribent i Morgenbladet. Hun har også vært politisk aktiv i billedkunstfeltet siden hun ble uteksaminert ved Statens kunstakademi i 1997. Konow Lund arbeider med mange teknikker og i de senere år med omfattende prosjekter som kan gå over flere år. Hennes arbeider er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, Kulturrådet, Henie Onstad kunstsenter og Bergen Kunstmuseum, og siden 2008 mottar hun Statens garantiinntekt for kunstnere (GI).

Agenda kunst og håndverk

Seminaret Agenda kunst og håndverk produseres i samarbeid med Kunstnernes Hus, og har vært et pågående samarbeid siden 2013. Målsetningen er å gi studenter og andre interesserte mulighet til å få et innblikk i kunstfaglige tema, for videre undersøkelser og samtale, i praksis og/eller undervisning.

Video av disse mini seminarene ligger på Kunstnernes Hus’ nettside og Vimeo-kanal, Agenda Kunst og Håndverk på Facebook, og på KHiOs nettsider.

Bilde: Dag Erik Elgin "In Order of Appearance". Courtesy OSL contemporary 2020. Foto: Øystein Thorvaldsen

Se også