Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-22 (Restaurant 11-22)

Kunst og kreativ ytring på ungdoms egne premisser

Seminar i regi av Byverkstedet, Oslo Open, Kunsthall Oslo og Kunstnernes Hus
Tirsdag 19.10.21
Finissage in the eyes of the child på KO

Estetikk, kreativ utfoldelse og ytring er grunnleggende behov. For ungdom og unge voksne er det å uttrykke seg kreativt spesielt viktig. Allikevel er det forsvinnende lite fokus på kreative fag både i skolehverdagen og på fritiden. Hvem sitt ansvar er dette og hvordan skal vi nå ungdom og unge voksne på deres egne premisser? Velkommen til et seminar for å dele erfaringer, for alle som er opptatt av eller jobber med ungdom, kunst og kultur. Vi deler erfaringer og metoder fra tre aktuelle prosjekter. Hvordan påvirker prosjektene kunstinstitusjonene og kulturfeltet på lang sikt?

Program

15:00

Vi deler erfaringer fra de ulike prosjektene:

  • Gjennom Oslo kunst- og kunnskapsverksted har ungdom vært kuratorer for en utstilling på Kunsthall Oslo. Kathrine Wilson og Frida Rusnak, Kunsthall Oslo.
  • Blikkåpnerne gir unge innblikk i arbeidet på norske kunstinstitusjoner, der de formidler kunst til andre unge. Nina Kaasa, Kunstnernes Hus
  • Byverkstedet og Oslo Open har samarbeidet om Illustrasjonsverkstedet, et sted der ungdom får utfolde seg kreativt. Jinn Jansen, Byverkstedet.

16:00

Panelsamtale om hvordan kunst og kulturaktører kan skape tilbud på unges egne premisser. Moderator for samtalen er Miriam Haile, leder for kulturaktiviteter ved Agenda X.

I panelet:

Marit Silsand, prosjektleder PRAKSIS Teen Advisory Board (PTAB)
Trond Hugo Haugen, styreleder for Oslo Open
Anniken Dedekam Råge, redaktør i kulturtidsskriftet PLNTY
Christian Slaaen, leder for Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK)

17:00

Få med deg et eksemplar av publikasjonen fra illustrasjonsverkstedet. Mingling og enkel servering i baren.

Se også