Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Fulltegnet! Keramikk- og skulpturkurs i vinterferien

For barn 9-13 år
25.02.22 – 24.02.22
P1080380

På vinterferiekurs i uke 8 får barna muligheten til å møte nye venner og lære om keramikk og hvordan lage spennende og magiske objekter på nye måter. Alle får et objekt brent og utlevert noen uker etter at kurset er gjennomført. I den forbindelse arrangerer vi en liten utstilling med barnas kunst på Kunstnernes Hus.

Kurset inkluderer et besøk i utstillingen Hester dør stående med den norske kunstneren Hanne Tyrmi.

Tidspunkter

Kurs 1: 21.-22. februar kl. 10-15

Kurs 2: 23.-24. februar kl. 10-15

Du kan velge ett kurs eller bli med på begge to!

Om kurset

Billedkunstner og keramiker Maja Bang Haugsgjerd vil over to dager introdusere barna for dette fabelaktige materialet som kunstnere har utforsket siden tidenes morgen. Alt kan være en skulptur– en kopp, en figur eller noe ukjent. Kurset handler om hvordan vi kan omsette en idé til et objekt formet med hendene med hjelp av forskjellige teknikker og kule verktøy.

Du trenger

Ingen forkunnskaper eller erfaring trengs, men vi regner med at deltakerne har interesse for formgivning. Kursavgiften dekker alle materialer.

Dette lærer du

Du lærer om skulptur, keramiske teknikker og oppfinnsomme verktøy. Deltakerne får innføring i teknikker som alle kan utforske videre på egen hånd, men også om hvordan kunstnere har uttrykt seg i leire gjennom ulike tider.

Om kursholderne

Kurset ledes av billedkunstnerne Maja Bang Haugsgjerd og Annika Simonsson.

Maja Pauline Bang Haugsgjerd (1984) er en norsk skulptør og billedkunstner, med bachelor i keramikk og mastergrad i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hennes keramiske skulpturer fremstår ofte som abstrakte forestillinger fra biosfæren, sammensatt av personlige fortellinger og konsepter fra samtiden.

Annika Simonsson (1969) jobber ved siden av kunstnerskapet sitt som formidlingskoordinator på Kunstnernes Hus der hun tilrettelegger og utvikler workshops for ulike målgrupper, med hovedvekt på barn og unge. Tidligere har hun undervist ved Kulturskolen i Oslo og Akershus. Hun har en Master fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) og Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Se også