Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)
Signalbilde

Karmaklubb* Queering the Museum

Film, samtale, performance og fest
Lørdag 23.04.22

Velkommen til førpremiere på filmen Queering the Museum – Preus (2022) og samtale med kunstnerne bak – drag-artistene Frida Marida og Cassie Brødskive. Etter samtalen blir det drag og fest med pop-up performance og DJ Brødskive. Arrangementet er et samarbeid mellom Karmaklubb*, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus i anledning Skeivt kulturår.

Se et opptak av samtalen ved å klikke på play-knappen ovenfor.

Om filmen

I Queering the Museum – Preus (2022, ca 5 min) utforsker drag-aktivist Frida Marida (Hani Assaf) og kunstner og drag-akademiker Cassie Brødskive (Jens Martin Hartvedt Arvesen) arkitekturen i Preus museum, det nasjonale museet for fotografi. Filmen, som ble spilt inn i februar 2022, viser en serie stedsspesifikke handlinger med utgangspunkt i museet; dets vegger og arkitektur, og ikke minst museet som institusjon og områdets historikk. I tillegg kan denne filmen sees som et forslag til hvordan fotografiet kan være del av et performativt samspill mellom de på hver side av kamera, og dem som ser på.

Filmen er et resultat av et samarbeid mellom den nomadiske skeive plattformen Karmaklubb* og er produsert av Preus museum, ved kurator Hilde Herming. Den vil bli vist i utstillingen Over regnbuen, som åpner på Preus museum 28. mai 2022. Arbeidet et støttet av Stiftelsen Fritt Ord og Kulturdepartementet. Innkjøpt av Preus museum, 2022.

Om arrangementet

Arrangementet er en del av Nasjonalmuseets program under Skeivt kulturår 2022, og inngår i visningsserien Motstrøms, der vi presenterer filmer som underholder, utfordrer og sprenger grenser. I 2022 viser vi både klassikere innen skeiv film og nye filmer i grenseland mellom kunst og kinofilm.

Se også