Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Immigration Clinic seminar

Direktestrømming
Torsdag 28.04.22
Skjermbilde 2022 04 12 kl 11 18 14

Et to-dagers seminar som tar sikte på å identifisere og kontekstualisere de ulike systemiske relasjonene som gir opphav til migrantkunstneres felles kamp.

Seminaret skjer på Kulturhuset men vil strømmes direkte på kinoen på Kunstnernes Hus.

Om seminaret

Velkommen til et to-dagers seminar som samler kunstnere, fagforeningsrepresentanter, advokater og politikere i det offentlige rom, aktivisert gjennom samtaler, paneldiskusjoner, workshops og uformelle samlinger, for for første gang å diskutere overgangene, kamper, og glipper mellom innvandringsregelverket for selvstendig næringsdrivende (særlig) og arbeidsforholdene i den kulturelle og kreative sektoren i Norge. Seminarets formål er å identifisere og kontekstualisere de ulike systemiske relasjonene som gir opphav til migrantkunstneres felles kamp. Den har også som mål å veilede kunstnere og kreative fagfolk gjennom prosessen med å få visum til Norge.

Dette er den første dagen av seminaret som er åpen for alle, mens dag to er lukket. Seminaret er støttet av KORO og Eckbos Legat.

Klikk her for å lese mer

Deltagere

Vidar Hegge, seniorrådgiver i Utenriksdepartementet (UDI)

Ruben Steinum, styreleder, Norske Billedkunstnere (NBK)

Christine Thomassen, nestleder, Creo

Espen Andreas Eldøy, advokatfullmektig, Creo

Lisa Digernes, seniorpartner, Bull & Co

Kjetil Larsen, Jussprofessor, Universitetet i Oslo

Diego Praino, Førsteamanuensis i offentlig rett, Oslo MET

Om Verdensrommet

Verdensrommet er et gjensidig støttenettverk (140+ medlemmer) forankret i solidaritet mellom globale diasporiske kunstnere i Norge, det gjelder spesielt kunstnere som ikke kommer fra land innad i EU/EØS. Det er et kall etter å selv-organisere, nå ut til hverandre, å utvikle infrastruktur for gjensidig hjelp, og for å bruke våre samlede krefter til å overvinne prekaritet og immigrasjonsusikkerhet.

Se også