Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Familielørdag

Omvisning og verksted med Sampson Addae
Lørdag 27.04.24
Familielørdag Sampson Addae

Lørdag 27. april inviterer vi til en familievennlig omvisning i Kunstakademiets avgangsutstilling 2024, som presenteres hvert år på Kunstnernes Hus. Her vil dere møte en av våre dyktige kunstformidlere som viser dere rundt i utstillingen. Omvisningen blir etterfulgt av et kunstverksted for store og små, ledet av kunstner og avgangsstudent Sampson Addae.

Om utstillingen

Avgangsstudentene i billedkunst ved Kunstakademiet (Kunsthøgskolen i Oslo) presenterer sine masterprosjekter i overlyssalene. Med verk av: Abirami Logendran, Adin Music, Ane Barstad Solvang, Anne-Marte Før, Edvard Skodvin, Eili Bråstad, Ghazaal Nasiri, Iben Erik Bødker-Næss, Kim Henning Andreassen, Lea Stuedahl, Madelon Verbeek, Paulina Stroynowska, Sampson Addae, Santiago Díaz Escamilla, Steinar Brovold Hauge og Wenche Sandra M. Disington.

Om kursholderen

Sampson Addae om sine verk: Seeds, 2023-2024 og Korle Lagoon, 2024

"Med tiden ble de eldre, flekkete og fikk rifter. De ble oppfattet som filler, uegnet for viktige anledninger. Presset sammen og bundet i plastposer var de på vei til søppelkassene og lengtet etter å starte et nytt liv. Men hva slags liv skulle det bli? Forvitret av utallige kroppers berøring har de blitt talende historiefortellere i min kunstpraksis. De hvisker fortellinger om vekst og motstandskraft. Hver tråd i dem vitner om de livene som har flettet seg sammen med dem og vevd et teppe av erfaringer.

De siste to årene har jeg samlet inn klærne mine og brukte klær fra folk i Oslo. Disse klærne inneholder spor av DNA fra sine tidligere eiere. Derfor omtaler jeg disse klærne som anonyme kropper. Disse "kroppene" inviterer andre kropper (betrakterne) til å reflektere over hvordan omstendighetene påvirker verdispørsmål og makten vi har til å forme omgivelsene våre, og i sin tur bli formet av dem. De leder også til refleksjon over de potensielle farene ved ukontrollert tilpasningsevne, kaster lys over overforbruk og de varige konsekvensene av valgene våre."

KHIO Kunstakademiet MA Avgang 2024 Presse Web Res 16
Foto: Tor S. Ulstein/KUNSTDOK

Se også